Mergi la conţinutul principal

“Curg” în continuare cadavre de porci pe Dunăre

• ieri, pompierii brăileni au recuperat doi porci morţi, pe sectorul de fluviu din dreptul “Laminorul” • animalele au fost preluate de DSV, pentru a fi distruse prin incinerare

 

Pompierii brăileni au adus la mal, ieri, două cadavre de porci care pluteau pe Dunăre, acestea fiind preluate de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru a fi distruse prin incinerare. Cadavrele au fost observate pe sectorul de fluviu din zona “Laminorul”, pompierii fiind solicitaţi să intervină pentru recuperarea lor. Din luna iulie, de când a început criza pestei porcine africane, numeroase cadavre de porci au putut fi zărite în timp ce pluteau pe sectorul brăilean al Dunării. Unele dintre acestea au fost scoase la mal de pompieri sau de Poliţia de Frontieră, altele au fost duse de curenţi în aval, spre Galaţi. La sfârşitul săptămânii trecute, un astfel de cadavru a fost văzut de cei care traversau fluviul cu bacul, dinspre Insula Mare. În zonă se afla şi o şalupă a Poliţiei de Frontieră care, însă, nu a intervenit. Cei de pe bac i-au acuzat pe poliţiştii de frontieră că au ignorat intenţionat prezenţa cadavrului plutitor, în timp ce poliţiştii au susţinut că nu l-au observat. Cert este că leşul nu a mai fost recuperat pe sectorul brăilean. Prefectul George Paladi atrăgea atenţia, cu acea ocazie, că este foarte important ca aceia care observă animale moarte pe Dunăre să anunţe imediat prin numărul de urgenţe 112, pentru ca autorităţile să poată interveni în timp util.

Ieri, am încercat să aflăm de la Direcţia Sanitar Veterinară Brăila câţi porci morţi au fost recuperaţi de pe Dunăre, din luna iulie, de când a fost confirmat primul focar de pestă porcină africană pe teritoriul judeţului nostru. Am vrut să ştim, de asemenea, dacă au mai apărut noi focare de pestă porcină în judeţ şi care mai este stadiul despăgubirilor acordate de stat pentru porcii eutanasiaţi în lunile iulie, august şi septembrie, în cadrul măsurilor de combatere a răspândirii virusului. Conducerea DSV ne-a transmis, însă, prin purtătorul de cuvânt al instituţiei, că vom primi aceste informaţii prin intermediul unui comunicat de presă, la o dată ulterioară.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro