Mergi la conţinutul principal

“Braicar” a bătut palma cu “Anadolu” pentru cele 20 de autobuze noi

• primul lot de maşini ar urma să ajungă la Brăila în a doua jumătate a acestei luni • “Am fi avut demult autobuzele aici, dacă nu era contestaţia”, a punctat primarul Marian Dragomir

 

SC “Braicar” a parafat, ca autoritate contractantă în procedura de licitaţie pentru 20 de autobuze noi, înţelegerea scrisă cu unicul ofertant “Anadolu Automobil Rom”, importatorul în România al mărcilor Isuzu şi Karsan. Informaţia a fost confirmată de primarul municipiului, Marian Dragomir, care a dat asigurări că adjudecatarul s-a angajat să aducă maşinile un pic mai devreme decât este specificat în termenii contractuali. “Contractul de achiziţie pentru cele 20 de autobuze de mică şi medie capacitate a fost deja semnat. Potrivit condiţiilor din contract, primul lot de 10 autobuze ar trebui adus la Brăila în maxim 30 de zile, iar al doilea lot, în alte 30 de zile. Ofertantul ne-a promis că va aduce mai repede autobuzele, primul lot, undeva în a doua jumătate a lunii în curs, iar al doilea, în prima parte a lunii august. Lucrurile ar fi stat cu totul altfel dacă nu ar fi existat acea contestaţie care a întârziat cu aproximativ o lună livrarea. Dacă nu era contestaţia, am fi avut demult autobuzele aici, la Brăila. Dar cum, din păcate nu există licitaţie fără contestaţie...”, a încheiat sursa citată.  

De precizat că în cadrul licitaţiei pentru noile autobuze a fost formulată o contestaţie din partea importatorului în România al mărcii BMC (British Motor Corporation), însă CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor), ca primă instanţă având competenţă de soluţionare în litigii pe parte de achiziţii publice, le-a respins acţiunea, ca nefondată. Ulterior, contestatarii au ales să nu meargă la instanţă cu acest litigiu, context în care s-a trecut la atribuirea contractului către unicul ofertant la licitaţie.

Reamintim că, în cursul lunii mai, “Braicar” a lansat în SEAP anunţul privind organizarea licitaţiei pentru cumpărarea a 20 de autobuze noi - 16 de medie capacitate, plus alte 4 de capacitate mică, valoarea totală a achiziţiei fiind de 8,3 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a circa 1,8 milioane de euro. Banii necesari acestei achiziţii au fost asiguraţi de către Consiliul Local Municipal care, în cursul lunii aprilie a.c., a aprobat majorarea capitalului SC „Braicar” cu suma de 8,3 milioane lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro