Mergi la conţinutul principal

“Agricultorii viitorului pe plaiuri brăilene”, final de proiect la Liceul Tehnologic “Gheorghe K. Constantinescu”

• proiectul a făcut parte din programul “Mândru să fiu fermier”, implementat de Fundația World Vision România în parteneriat cu ADM Trading România, în cadrul consorțiului “Creștem prin educația agricolă

 

Proiectul “Agricultorii viitorului pe plaiuri brăilene”, implementat de Liceul Tehnologic “Gheorghe K. Constantinescu”, a juns la final! Pe 30 mai 2023 a avut loc evenimentul de încheiere a proiectului, în care au fost diseminate rezultatele înregistrate. 

Proiectul a făcut parte din programul “Mândru să fiu fermier”, implementat de Fundația World Vision România în parteneriat cu ADM Trading România, în cadrul consorțiului “Creștem prin educația agricolă”, proiectul adresându-se elevilor de la domeniile Agricultură și Industrie alimentară.

Prin implementarea acestui proiect s-a urmărit aprofundarea cunoștințelor dobândite de elevi, prin realizarea unor vizite de studiu la fermele: SC RIGASI TRANS SRL, SC SISMAD AGRO SRL și SC AGROAREND SRL, ferme care aplică tehnologii moderne, inovatoare și durabile.

De asemenea, baza materială a liceului a fost îmbunătățită prin achiziționarea unor echipamente inovatoare care corespund principiilor Agriculturii 4.0., cum ar fi: dronă didactică, lizimetru de aspirație a apei din sol, stație meteo digitală, kit de analiză sol ș.a.

Elevii au beneficiat și de un pachet educațional multimedia, numit «Călătorie către anul 2050”, al cărui conținut a fost dezvoltat de organizația americană “The National Agriculture in the Classroom” (NAITCO) și Departamentul pentru Agricultură al SUA (USDA) care a fost adaptat și corelat cu programa de liceu din România.

La evenimentul în care au fost diseminate activitățile și rezultatele proiectului, participanții au purtat discuții despre viitorul agriculturii brăilene. Printre invitați s-au numărat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Brăila: inspector școlar general județean, prof. Elena Luminița Tudor și inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic, prof. Daniela Condei; reprezentanți ai Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila: prof. dr. ing. Cristian Silviu Simionescu și șef lucrări dr. ing. Nicoleta Axinti; reprezentanți ai Direcției pentru Agricultură din Brăila: șef serviciu Simon Bratu și consilierii superiori Constanța Șerban, Mihaela Antonescu și Mihai Sava; reprezentantul Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor Brăila: Manager Cristina Dincă; agenți economici parteneri: SC RIGASI TRANS SRL - reprezentat de managerul Neculai Ardeleanu și SC SISMAD AGRO SRL - reprezentat de managerul Gavrilă Gabriel Stanciu.

Echipa de proiect a Liceului Tehnologic “Gheorghe K. Constantinescu” a fost alcătuită din prof. Silvia Zăinescu – directorul liceului și manager de proiect și membrii prof. Diana-Lucia Nazîru (director adjunct), prof. Anicuța Visalon, prof. Tatiana Mocanu și prof. Dima-Dafinoiu Paul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro