Mergi la conţinutul principal

Șoferi vitezomani, bicicliști și pietoni au fost cu polițiștii pe urme, în cadrul acțiunii “Blitz”

în week-end, a fost desfășurată o acțiune de tip ’’BLITZ’’, pe raza municipiului Brăila, pentru reducerea riscului rutier, pe mai multe tronsoane de drum • au fost aplicate 138 de sancțiuni contravenționale, 82 dintre acestea pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, alte 6 pentru abaterile săvârșite de pietoni, iar 7 pentru nepurtarea centurii de siguranță

 

O nouă acțiune de tip ’’BLITZ’’, pe raza municipiului Brăila, pe mai multe tronsoane de drum. Controale de amploare au avut loc în trafic la data de 29 octombrie, în cadrul acțiunii desfășurate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Astfel, polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Poliției Municipiului Brăila - Biroul Rutier, Biroul Ordine Publică și cei ai Secțiilor de Poliției Rurale 1 și 2, au acționat pe linie rutieră,în scopul creșterii vizibilității poliției în stradă și reducerea riscului rutier. “Depistarea celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv, și care reprezintă un real pericol pentru toți participanții la trafic a fost unul dintre obiectivele polițiștilor în cadrul acțiunii. Totodată, s-a acționat și în vederea verificării modului de deplasare al bicicliștilor pe drumurile publice”, au precizat polițiștii.

Au fost aplicate 138 de sancțiuni contravenționale, 82 dintre acestea pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, alte 6 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 7 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 19 pentru alte abateri de la normele rutiere. Valoarea sancțiunilor totale se ridică la 25.070 lei.

În urma abaterilor constatate, au fost reținute 4 permise de conducere și constatată în flagrant o infracțiune (conducerea sub influența alcoolului).

La data de 29 octombrie, în jurul orei 15:10, polițiști din cadrul Biroului Rutier, au oprit în trafic un bărbat de 54 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autovehicul pe Calea Galați din municipiu. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro