Mergi la conţinutul principal

Șofer amendat cu 2.500 lei pentru că și-a parcat mașina ”în spic” pe spațiul verde de pe B-dul. Independenței

• sunt toate șansele ca astfel de incidente să se repete, deoarece proiectul de modernizare a bulevardului a prevăzut lărgirea spațiului verde, fără să se țină cont de necesitatea locurilor de parcare într-o zonă cu multe spații comerciale

 

Un șofer în vârstă de 19 ani a fost amendat cu 2.500 lei, joi, de Poliția Locală Brăila, pentru că și-a parcat mașina, o autoutilitară, urcată aproape jumătate pe spațiul verde din dreptul Băncii Transilvania de pe bulevardul Independenței. Șoferul a fost identificat rapid de un echipaj din cadrul Biroului Circulație Rutieră al Poliției Locale Brăila și sancționat contravențional cu suma menționată.

Astfel de incidente este de așteptat să se mai repete pe bulevardul recent modernizat, din cauza faptului că spațiul verde aferent trotuarului din zona respectivă a fost lărgit cu mai mult de un metru, astfel încât parcarea ”în spic” a mașinilor nu mai este posibilă. Dacă înainte de marea modernizare autovehiculele erau parcate ”în spic” în acea zonă unde se află multe spații comerciale funcționale, acum nu mai pot fi lăsate decît de-a lungul bordurii. Din această cauză, încap mai puține mașini decât înainte, iar situația se va schimba în mai rău după ce va fi repornită și circulația tramvaielor, iar șoferii care parchează în prezent pe șinele nefolosite vor trebui să își caute alte locuri...

Cotidianul nostru a atras atenția încă de când șantierul era în derulare că prin lărgirea cu mai mult de un metru a spațiului verde vor fi afectate drastic posibilitățile de parcare în zonă. Primăria nu a oferit, însă, nicio explicație oficială legată de lărgirea spațiului verde și nici nu a explicat de ce nu s-a procedat la fel ca în cazul proiectului de modernizare a Căii Călărașilor, unde spațiul verde alternează cu locuri de parcare ”în spic”, în așa fel încât prima bandă este lăsată liberă pentru circulație.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro