Ţarc cu sârmă ghimpată proţăpit lângă clădirea de patrimoniu a Căpităniei Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ţarc cu sârmă ghimpată proţăpit lângă clădirea de patrimoniu a Căpităniei Brăila

O construcţie cel puţin bizară care, prin felul cum arată nu prea are ce căuta în acea zonă, a "răsărit" de câteva zile pe faleza Dunării, în imediata vecinătate a vechii Căpitănii. Un stâlp de metal mai înalt, lângă care e îngropată o bară metalică mai mică, totul împrejmuit cu un ţarc din plasă.
În principiu, acolo se află o staţie automată hidrologică şi o staţie automată pluviometrică cu senzori, care au rol în combaterea situaţiilor catastrofale. Aceasta este descrierea lucrării, aşa cum apărea ea pe plăcuţa de şantier în lucru, la sfârşitul lunii mai, atunci când o echipă de muncitori a montat stâlpii respectivi. Pe aceeaşi plăcuţă era menţionat faptul că beneficiarul investiţiei este Administraţia Naţională Apele Române, prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral Constanţa.
Ce e rău în această chestiune? Dincolo de locaţia aleasă pentru înfigerea celor doi stâlpi metalici în pământ, deranjant este faptul că pe gardul care încercuieşte lucrarea hidorologică au fost puse câteva rânduri de sârmă ghimpată. Practic, lângă o clădire de patrimoniu, cum este Căpitănia Veche, într-un spaţiu destinat promenadei, a apărut acest ţarc metalic cu sârmă ghimpată, care face o puternică notă discordantă cu aspectul general al zonei. Cu siguranţă, ţarcul respectiv nu este deloc în măsură să lase o bună impresie turiştilor care urmează să coboare de pe vasele de croaziere, pe pontonul special amplasat pe malul Dunării, câţiva metri mai încolo!
Reporterii noştri au încercat să obţină un punct de vedere de la Administraţia Bazinală Dobrogea-Litoral. Am vrut să întrebăm conducerea respectivei instituţii de ce a fost neapărat necesar ca staţiile hidrologice să fie încercuite cu sârmă ghimpată. Din păcate, în ciuda insistenţelor telefonice, nu am reuşit să obţinem informaţiile solicitate.
Cert este că în autorizaţia de construire eliberată de Primăria Brăila pentru realizarea staţiei hidrologice nu s-a menţionat nimic despre amplasarea sârmei ghimpate. "Autorizaţia de construire s-a dat în baza unui aviz eliberat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură, care permitea împrejmuirea obiectivului cu gard de plasă. Avizul respectiv nu includea, însă, permisiunea de folosire a sârmei ghimpate. Pentru nerespectarea condiţiilor autorizaţiei, Compartimentul de Disciplină în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale Brăila are posibilitatea să aplice sancţiuni în acest caz", ne-a declarat Ion Marian, arhitectul-şef al municipiului Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro