Mergi la conţinutul principal

Şi... hoţul prins e negustor cinstit

„Hoţul neprins e negustor cinstit”, spune un vechi proverb românesc.  Habar n-am originea ori vechimea acestuia, nici ce a fost în capul celui care l-a inventat. Dar ştiu clar că, în curând, el va părea complet desuet, iar clica de penali care ne conduce va face istorie cu o nouă formulare, updatată vremii şi vremurilor: „Şi hoţul prins e negustor cinstit”. Aici am ajuns la începutul celui de al 30-lea an de libertate, de democraţie: la un stat care nu mai e demult de drept, în care furtul e o virtute, iar minciuna o artă. Aici am ajuns, „graţie” unei Puteri în care parlamentarii şi miniştrii sunt aleşi din rândul secretarelor, şoferilor şi lipitorilor de afişe, iar condamnaţii fac legile şi programele de guvernare. Totul cu girul a două instituţii extrem de importante, Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională, populate la rândul lor cu marionete, pentru care cuvinte precum justiţie, dreptate, lege, onoare, adevăr sunt doar nişte chestii explicate în detaliu în Dex.

Ordonanţa e gata scrisă, mai trebuie semnată, confirmă Tudorel Toader, Ministrul Justiţiei. O semnătură, cea a Vioricăi Dăncilă - hehe, atât ne mai desparte de haosul pe care îl va produce contestarea tuturor sentinţelor date de completurile de cinci judecători de la ÎCCJ, în perioada 2014 - 2018. Adică peste 350 de sentinţe definitive care vor fi aruncate în aer, peste 350 de cazuri printre care şi cele ale unor înalţi demnitari, inclusiv Liviu Dragnea, marele, cel mai iubit şi primul scăpat. Dar nu doar el! O vom lua de la capăt şi cu Elena Udrea, Alina Bica, Dan Şova, Darius Vâlcov, Viorel Hrebenciuc, Adrian Năstase, Relu Fenechiu, Tudor Chiuariu, Monica Iacob Ridzi, Miron Mitrea, Codruţ Sereş, Adrian Severin şi mulţi alţii. De la capăt, în condiţiile în care, avertizează specialiştii, pentru unele fapte există riscul prescrierii, iar inculpaţii să scape de acuzaţii. Acum se zbat, tot specialiştii, să demonstreze că ordonanţa este o aberaţie, dar când s-a împiedicat gaşca asta fără limite de moral sau absurd... 

Şi lucrurile nu se opresc aici, câinele de pază al actualei puteri, scos în faţă doar să latre, acelaşi Tudorel Toader, a mai anunţat şi o a doua ordonanţă de urgenţă, în legătură cu protocoalele încheiate cu SRI, pentru care mai aşteaptă doar motivarea Curţii Constituţionale.

“Va fi o bubă mare, dacă fac la fel chiar e o mare problemă. Îi preocupă să îl pedepsim pe cel care a prins hoţul, nu pe hoţ. Contează cum a fost prins cel care a luat mită?... Sunt situaţii în care nu ai alte soluţii decât înregistrări. Curtea Constituţională nu a spus că sunt nelegale înregistrările, ci protocoalele. Ce faci cu traficul de stupefiante sau de persoane, unde singura probă este asta? Decizia CCR va conduce la înlăturarea probelor obţinute de procurori cu SRI în toate dosarele, nu doar în cele de corupţie, adică şi în cele de omor, pornografie infantilă, trafic de persoane sau trafic de droguri”, a explicat fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, care a mai lansat şi un avertisment: “s-a deschis Cutia Pandorei şi va fi foarte greu de închis”. Dar cine să ţină cont de el!

Să scape de Justiţie cu orice chip, indiferent de consecinţe. Acesta este obiectivul suprem al găştii PSD-ALDE-UDMR, obiectiv pe care, dacă nu stăm cu ochii cât cepele, în scurt timp sunt şanse mari să-l şi atingă. Expertă în manipulare şi minciună, plină de tupeişti fără scupule şi coruptă până în măduva oaselor, nu vă aşteptaţi ca gaşca asta să gândească logic şi complet. Dacă nu v-aţi convins până acum, ar fi cazul s-o faceţi: adunătura asta care a pus mâna pe putere, ca să-şi scape pielea, e capabilă şi să dea foc ţării.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro