Mergi la conţinutul principal

Şcoala, şansa ta!

• elevii de la Liceul Tehnologic „Gh. K. Constantinescu” s-au remarcat cu rezultate deosebite atât la nivel judeţean cât şi naţional

 

În perioada 2017 – 2021, Liceul Tehnologic „Gh. K. Constantinescu” este beneficiarul unui grant obţinut prin finanţare ROSE. ROSE este un proiect care îşi propune să contribuie la reducerea abandonului în învăţământul secundar şi terţiar şi la creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat şi este în valoare de 152.000 euro. Proiectul este structurat în trei componente, care vizează activităţi pedagogice şi de sprijin, ateliere culturale-trupă de dansuri şi de teatru, concursuri având ca premii tablete,  excursii de documentare, ore de pregătire suplimentară pentru bacalaureat (fiind inclusă masa de prânz) etc., toate având ca obiectiv general creşterea calităţii actului educaţional în Liceul Tehnologic „Gh. K. Constantinescu”.

În anul şcolar 2016 – 2017 elevii Liceului Tehnologic „Gh. K. Constantinescu” s-au remarcat cu rezultate deosebite atât la nivel judeţean cât şi naţional. Astfel, eleva liceului Codreanu Cristina, clasa a XI-a C, a participat la Olimpiada Naţională a Disciplinelor Tehnice, sub îndrumarea prof. Prof. Zăinescu Silvia.

În luna aprilie, în cadrul Liceului s-a derulat proiectul şcolar judeţean „Copacul prieteniei” având ca scop promovarea imaginii şcolii în rândurile elevilor claselor a VIII-a din şcolile brăilene, coordonaţi de următoarele cadre didactice: Prof. Turcu Luminiţa, Prof. Uzeanu Elena, Prof.  Bălan Mioara si Prof. Drăgan Camelia.

În luna mai, liceul a găzduit proiectul şcolar interjudeţean „Unitate în Diversitate” având drept scop educarea tinerilor în vederea cunoaşterii istoriei, instituţiilor, simbolurilor, politicilor economice şi legislaţiei Uniunii Europene, sub îndrumarea cadrelor didactice: Prof. Marcu Marian- Mona, Prof. Nazâru Diana, Prof. Zăinescu Silvia, Prof. Mogoş Constanţa, Prof. Bărbătescu Florentina, Prof. Râpa Mihaela.

La cabinetul de estetică al liceului sub îndrumarea doamnelor profesor Gazea Mirela, Bratosin Florica şi Chiroşcă Mihaela, s-au întrecut elevii talentaţi în arta împletiturilor şi a coafurilor din sezonul estival.

Ferma didactică a şcolii, care cuprinde o seră de legume, un solar, o livadă şi terenul fermei a găzduit concursul de proiecte de specialitate în îmbunătăţirea culturilor agricole, adresat elevilor clasei a XII-a B, îndrumaţi de doamna profesor dr. ing. Bănică Elena , d-na prof. Ing. Axinte Nicoleta şi tehnician Ionaşcu Stelică.

Tradiţia agricolă de la nivelul judeţului Brăila se reflectă şi în structura ofertei  a Liceului Tehnologic “Gh. K. Constantinescu pentru anul şcolar 2017-2018:

-Agricultură/ Resurse naturale şi protecţia mediului, clasa IX-a, liceu zi-28 locuri;

-Estetica şi igiena corpului omenesc/ Servicii ,  clasa IX-a, liceu zi-28 locuri;

-Bucătar/ Turism şi Alimentaţie, clasa IX-a, şcoală profesională -14 locuri;

- Ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie publică, clasa IX-a, şcoală profesională -14 locuri;

-Brutar-patiser-produse făinoase, clasa IX-a, şcoală profesională- 28 locuri;

Toţi elevii de la şcoala profesională  beneficiază de bursă profesională în valoare de 200 lei lunar, iar cei cu venituri modeste de la clasele de liceu  zi, de bursa “Bani de liceu”

-Profil servicii/ Turism şi alimentaţie, clasa IX –a, liceu seral-28 locuri;

-Profil servicii/ Estetica şi igiena corpului omenesc, clasa XI–a, liceu seral-28 locuri;

- Turism şi alimentaţie/ Asistent gestiune în unităţi de cazare şi alimentaţie, învăţământ postliceal, cu sau fără diplomă de bacalaureat-28 locuri

Prin acestea venim în întâmpinarea operatorilor economici care caută forţă de muncă cu calificare corespunzătoare. dar şi a tinerilor care vor să înveţe o meserie care să le permită mai uşor accesul pe piaţa muncii. Învaţă alături de noi o meserie! Te aşteptăm!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro