Întrebare de baraj. Chiar trebuie să răspund? | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Întrebare de baraj. Chiar trebuie să răspund?

Știți să lucrați pe calculator?

Da.

Ce?

Ăăăă PDF. N-am mai lucrat de mult...

Dar nu ați lucrat în ultimii ani?

Ba da, la master.

La master, păi și nu știți calculator?

La Master Club.

Știți cum se măsoară debitul apei?

Da.

Cum?

Ăăăăă

Azotați, azotiți, ați ști? Formula chimică... Dar fosforul... știți cum se prescurtează?

Nu, nu. Chiar dacă am făcut facultatea de chimie nu m-am axat pe elemente chimice.

Dar dvs o să vedeți niște indicatori...

Tăcere

Știți care e legea după care funcționăm noi?

Da.

Care?

Administrația Bazinală a Apelor...

Nu! Legea! Legea noastră de căpătâi?

Ăăăăă

Adică Legea Apelor. Dar ați ști ce e acela un debit?

Nu știu, trebuie să trec prin materie.

Ce să vă mai întreb ce e ăla un baraj... Știți care e malul stâng și malul drept al unui râu?

Am făcut în anul II de facultate legat de știința solului, dar... Chiar trebuie să răspund?

 

Dialogul acesta abracadabrant este, de fapt, o mică parte din discuția dintre un șef și o ingineră proaspăt angajată la Apele Române -  Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, Serviciul Situații de Urgență-Inundații.

Mimoza, fostă ospătăriță, specialistă în ojă semipermanentă și unghiuțe cu gel, aterizase fără concurs în instituție – una strategică, de altfel -, recomandată și susținută cu un tupeu ce frizează deja absurdul chiar de directorul mare, Petru Avram, totodată vicepreședinte al PNL Iași.

Povestea a fost scoasă la iveală de recorder.ro și, în doar câteva zile, a făcut înconjurul internetului. Știți cum s-a terminat? Șeful direct al mimozei - cel care, disperat că nu poate rezolva problema pe plan intern și conștient de pericolul la care se supune societatea lăsând atâta responsabilitate pe umerii unei ignorante, a decis să spună tot în presă – a fost dat afară din serviciu, postul lui fiind desființat, iar domnișoara, după publicarea articolelor, și-a dat demisia pe motiv de hărțuire emoțională.

Petru Avram e încă acolo, bine înfipt pe poziție, încă încrezător în abilitățile sale manageriale și politice. Și speră că nici nu va pleca, nici nu va fi sancționat. Nici de minister, nici de partid, că, nu-i așa!?, ”ciocu' mic, noi suntem la putere”.

Eu una am obosit! Între ”altă întrebare” și ”chiar trebuie să răspund” pe măsură ce trece timpul, mă întreb tot mai des, dacă noi, ca nație, mai avem vreo șansă să ne revenim. PNL a ajuns la putere tocmai pe fondul lehametii de PSD și toate jocurile lui murdare. S-a bătut cu cărămida în piept că va reinstaura normalitatea, meritocrația, valoarea și principiile morale. Și... tot la nepotisme, amantlâcuri și spoieli am ajuns.

Dar nu, nu politicienii precum Avram sunt artizanii dezastrului. Iar mimoza de la Iași este doar un caz, câte ca ea - variantă feminină sau masculină - nu sufocă instituțiile statului, agențiile și ministerele! Și nici ceilalți angajați, catalogați deseori drept lași și molâi, pentru că le suportă toate mizeriile – terminați cu prostiile, nu te împiedici pe stradă de locuri de muncă și, numai la Apele Române, în ultima jumătate de an, doi ingineri au rămas pe drumuri pe motiv de curaj. Adevărații responsabili sunt fix cei de deasupra avramilor, pe linie profesională sau de partid, care închid ochii la toate aceste comportamente și fărădelegi. An după an, legislatură după legislatură, partid după partid.

Premierul Cîțu și-a trimis corpul de control. La acest moment, o reacție decentă. Abia aștept să văd dacă și ce va urma. Sper însă că-nțelege că în joc nu mai e demult doar capul lui Avram.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro