Mergi la conţinutul principal

Întâlnire de lucru pentru a dezvolta Economia Brăilei

• este vorba despre o vizită de lucru efectuată, ieri, la Brăila de către  Swantje Kortemeyer, şefa Secţiei Economice a Ambasadei Germaniei şi Sebastian Metz, directorul Camerei de Comerţ Româno-Germane • cei doi oficiali s-au întâlnit cu reprezentanţii administraţiei brăilene pentru a pune bazele unor viitoare colaborări • invitaţii au vizitat şi Teatrul “Maria Filotti”

 

Autorităţile locale şi judeţene au avut ieri parte de o vizită importantă în ceea ce priveşte dezvoltarea sectorului economic la Brăila. Este vorba despre Swantje Kortemeyer, şefa Secţiei Economice şi Comerciale a Ambasadei Germaniei şi Sebastian Metz, directorul Camerei de Comerţ Româno-Germane, care s-au întâlnit cu primarul Marian Dragomir, preşedintele CJ Brăila Francisk Chiriac şi subprefectul Rada Sterea pentru a pune bazele unei viitoare colaborări legate de dezvoltarea economică a zonei. După o întâlnire în biroul primarului, cei doi oaspeţi au vizitat şi Teatrul “Maria Filotti”, care le-a fost prezentat de managerul instituţiei Lucian Sabados. Tot acolo, în sala “M. Sebastian” a avut loc o întâlnire la care au luat parte şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din Brăila. Mai exact, au participat: Ionel Duma - managerul Administraţiei “Zonei Libere”, Vali Priceputu - Preşedintele Patronatului oamenilor de afaceri din Brăila şi vicepreşedintele patronatului naţional, precum şi Cristina Ciupercă - directorul UGIR Brăila.

Pe scurt, nemţii au anunţat că doresc să dezvolte relaţiile economice cu Municipiul şi Jud Brăila, dar şi să anunţe că Germania este un partener economic extrem de important al României. Cei doi oaspeţi au precizat că şi-ar dori ca oraşele din România să aibă parte de aceleaşi transformări pozitive ca acelea din Germania şi să înveţe din experienţele lor. Le-au transmis autorităţilor locale că îşi doresc un dialog deschis pentru a vedea cum pot sprijini relaţii economice, dar şi să ajute la stabilirea unor contacte la nivelul mediului de afaceri.

“Alături de primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, am discutat cu invitaţii noştri despre dezvoltarea relaţiilor economice în oraşul şi judeţul Brăila. Germania este cel mai important partener economic al României astfel că dorim să dezvoltăm relaţiile economice şi în zona noastră. Învăţăm din experienţele germanilor şi am avut un dialog mai mult decât constructiv cu cei prezenţi”, a postat Francisk Chiriac pe reţelele de socializare la scurt timp după această vizită.

La rândul său, deşi a precizat că deocamdată nu poate oferi prea multe detalii primarul Marian Dragomir s-a arătat încântat de discuţiile purtate şi a precizat că vor urma o serie de întâlniri cu oameni de afaceri germani.

“Noi am prezentat facilităţile Municipiului Brăila şi ale Zonei Libere. Modul în care s-a dezvoltat Brăila în ultimii ani din punct de vedere al creşterii investiţiilor, dar şi a disponibilităţii vizavi de atragerea altor oameni de afaceri în zona Municipiului şi Judeţului Brăila. Urmează să avem nişte întâlniri ulterioare cu oameni de afaceri din Germania, la care să detaliem punctual lucrurile de care sunt aceştia interesaţi. Vom stabili ulterior unde vor avea loc aceste întâlniri, dar în proporţie de 90% vor avea loc la sediul sau în cadrul unor evenimente organizate de Camera de Comerţ Româno-Germană”, a declarat Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro