Mergi la conţinutul principal

Închipuirile despre lume

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Ce este mai greu de dezvățat decât credințele despre lumea pe care o vezi reală?

Schimbă-ți credința despre ceea ce ești, și lumea pe care o vezi își va arăta neputința amăgirilor ei, create prin fricile tale. Iar frica apare când Iubirea este uitată, iar iertarea luată drept slăbiciune - printr-o mândrie prostească.

Pentru că Dumnezeu te-a creat real, nimic nu te poate schimba. Însă te vezi așa cum te-a creat El?

Știi cine ești?

Vezi lumea pe care Dumnezeu a creat-o, sau lumea creată de gândurile tale?

Dacă Dumnezeu a creat din Iubire și din veșnicie, o astfel de lume vezi?

A-ți cunoaște sinele cu adevărat înseamnă și să vezi ceea ce a creat Dumnezeu cu adevărat. Dar lumea pe care o vezi este diferită total de ceea ce Dumnezeu a creat.

O poți schimba doar deodată cu gândurile tale.

Astăzi, sacrifică-ți bucuros fricile, lăsând loc Iubirii Tatălui, care nu te-a părăsit, nu te-a trădat, nu te-a umilit și nu te-a abandonat nicicând - altfel decât prin poveștile pe care ți le-ai spus singur.

De astăzi, până îți vei aduce aminte de identitatea ta, repetă-ți insistent adevărul pe care l-ai evitat mereu: Tată, Tu ești singurul meu scop.

 

Și răspunzând, Iisus le-a zis: Aveți credință în Dumnezeu.

Adevărat zic vouă că oricine va zice acestui munte: Ridică-te și te aruncă în mare, și nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice.

De aceea vă zic vouă: Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.

Iar când stați de vă rugați, iertați orice aveți împotriva cuiva

(Sfânta Evanghelie după Marcu, Capitolul 11, 22-25)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro