Mergi la conţinutul principal

A început asfaltarea pe bulevardul Cuza

* primul tronson intrat în lucru este cel cuprins între Calea Călăraşilor şi strada Şcolilor * va mai dura cel puţin o săptămână până va fi finalizat tot bulevardul, până la Calea Galaţi

 

 

 

 

La o săptămână după ce a fost frezat vechiul asfalt, de ieri a început să se toarne noul covor asfaltic pe bulevardul Cuza, dinspre Calea Călăraşilor spre strada Şcolilor. Reprezentanţii Primăriei spun că va mai dura cel puţin o săptămână până când va fi asfaltat tot bulevardul, pe ambele sensuri, de la Calea Călăraşilor până la Calea Galaţi. Asta deoarece, pe lângă problemele cauzate de posibilele ploi din zilele următoare, mai trebuie puse la punct şi alte detalii. ”Se verifică în continuare toate branşamentele de apă şi canalizare de pe traseu, pentru a se interveni dacă este cazul, ca să nu mai fie nevoie de săpături după asfaltare. De asemenea, trebuie aduse la linie toate bordurile de pe aliniamentul stradal şi de pe scuarul central, iar după stratul de binder trebuie ridicate la nivel gurile de scurgere şi capacele de cămin, abia după aceea urmând să fie turnat şi stratul de uzură. Dacă nu apar situaţii neprevăzute, asfaltarea ar putea fi gata până la finalul săptămânii viitoare, dar dacă vor fi probleme, termenul se va prelungi, după necesităţi”, ne-a declarat Marius Termegan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila.

Lucrările de asfaltare sunt făcute de firma ”Micatis” SRL Brăila, cea care a încheiat un contract multianual cu Primăria pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii a străzilor din municipiu.

Carosabilul de pe bulevardul Cuza este pus la punct în prezent deoarece această arteră rutieră va trebui să preia, în curând, mare parte din traficul auto de pe bulevardul Independenţei, care urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare. Proiectul de pe Independenţei este făcut cu finanţare europeană, iar contractul de execuţie a fost câştigat de firma ”Tancrad” din Galaţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro