Mergi la conţinutul principal

A început “Târgul ofertelor educaționale 2021”

* evenimentul se desfășoară până pe 28 mai * pe pagina de Facebook a  Inspectoratul Școlar Județean Brăila, viitorii absolvenți de clasa a VIII-a și părinții lor pot afla mai multe detalii despre planul de școlarizare al fiecărui liceu

 

În perioada 17-28 mai, Inspectoratul Școlar Județean Brăila organizează “Târgul Ofertelor Educaționale 2021”, eveniment prin care elevii de clasa a VIII-a vor afla toate detaliile privind admiterea în clasa a IX-a.

Cum pandemia impune anumite restricții, anul acesta evenimentul va avea loc online. Fiecare liceu și-a pregătit un filmuleț de prezentare și un afiș privind planul de școlarizare, iar toate acestea pot fi vizualizate pe pagina de Facebook a Inspectoratul Școlar Județean Brăila.

Oferta educațională pentru admiterea în anul școlar 2021-2022, în clasa a IX-a, la nivelul județului Brăila, este generoasă și diversificată, prin planul de școlarizare aprobat de Ministerul Educației fiind disponibile 66 clase și 1.582 locuri la învățământul liceal de stat (filierele teoretică, tehnologică și vocațională),

27 clase și 643 locuri la învățământul profesional de stat și 22 locuri la 

învățământul dual de stat.

“Am mers pe ideea Târgului de oferte educaționale online și prin acest demers ne dorim să facem vizibilă oferta educațională a liceelor într-o altă formă, modernă și bazată pe componenta tehnologică cu care elevii noștri sunt deja foarte bine familiarizați. Deja avem un feedback foarte bun, deși am început de foarte puțin timp, s-au postat ofertele liceelor și evident că avem și broșura de admitere, care e disponibilă momentan online, dar va apărea în curând și fizic și va fi distribuită în școlile gimnaziale la toți copiii. Ne dorim ca în ultimele trei săptămâni de școală, cam atât mai sunt până pe 11 iunie, diriginții împreună cu elevii de clasa a VIII-a să intre să vizualizeze la orele de dirigenție aceste filmulețe și afișe de prezentare ale liceelor pe care noi le postăm pe Facebook-ul nostru. De asemenea, părinții vor fi informați că există aceste oferte ale liceelor pe pagina de Facebook a Inspectoratului și vor putea vizualiza împreună cu copiii lor acasă, în liniște, ofertele liceelor de care sunt interesați. Aceste filmulețe de prezentare vor putea fi vizualizate și la ședințele cu părinții pe care școlile le vor organiza în vederea pregătirii admiterii, fie ședințe online, fie fizic, dar și în cadrul orelor de orientare școlară și profesională pe care le desfășoară împreună cu psihologul școlar. Prin toate aceste lucruri pe care le facem ne dorim să avem absolveți informați, care să aleagă un liceu și mai departe o profesie care să se potrivească personalității lor și care, totodată, să se regăsească pe piața muncii”, ne-a declarat prof. Cici Bolovan, inspector școlar general adjunct.

Trebuie precizat că, înainte de Târgul ofertelor educaționale, Inspectoratul Școlar Județean Brăila a organizat un eveniment numit “Săptămâna meseriilor”, dedicat învățământului tehnic, profesional și dual. În cadrul acestuia, elevii de clasa a VIII-a au aflat informații despre specificul mai multor domenii de activitate direct de la reprezenți ai unor agenți economici.

Cei care doresc să afle mai multe informații despre admiterea în clasa a IX-a pentru anul școlar 2021-2022 pot studia Broșura de Admitere 2021, care este afișată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Brăila, secțiunea Examene naționale/Admitere.  

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro