Mergi la conţinutul principal
COMUNICAT DE PRESĂ

ÎNCEPEREA EXECUȚIEI LUCRĂRILOR AFERENTE PROIECTULUI ”PORT BRĂILA – LUCRĂRI DE INFRASTRUCTURĂ A SECTORULUI PORTUAR DIN INCINTĂ BAZIN DOCURI”

La data de 03.06.2021, Compania Naţională ”Administraţia Porturilor Dunării Maritime” SA, în calitate de beneficiar al finanţării, reprezentată legal de doamna Marcela – Daniela Costea având funcţia de Director General şi Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, reprezentat de domnul Sorin Mihai Grindeanu, în calitate de Ministru al Transporturilor și Infrastructurii, au convenit la încheierea contractului de finanțare nr. 101/03.06.2021.

Obiectul contractului de finanțare îl reprezintă acordarea finanțării nerambursabile de către AM POIM pentru implementarea proiectului ”Port Brăila – Lucrări de infrastructură a Sectorului Portuar din Incintă Bazin Docuri”, cod SMIS 2014+: 137306. Perioada de implementare a proiectului este de 57 luni.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 121.165 mii lei, din care, valoarea totală eligibilă este de 101.995 mii lei. AM POIM/OIT acordă o finanțare nerambursabilă în sumă maximă de 86.696 mii lei, echivalentă cu 85% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Obiectivul general al proiectului îl constituie modernizarea si dezvoltarea Portului Braila în vederea oferirii de condiții optime pentru transportul naval de mărfuri, cu scopul de a promova mobilitatea durabilă la nivel național, regional și local, capabil să asigure legături rapide și eficiente cu piețele internaționale, asigurând totodată o infrastructură portuară la standarde europene în acord cu practicile și politicele UE și în contextul Obiectivului specific POIM 2.4.

Urmare a implementării proiectului, se estimează că traficul de mărfuri va crește cca. 8% pâna în anul 2024 și cu cca 23% (față de anul 2019) în anul 2030, contribuind astfel la a atingerea indicatorului de rezultat ai Axei prioritare 2 ”Mărfuri transportate pe căile navigabile interioare”.

La data de 16.06.2021 s-a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor identificate în Studiul de Fezabilitate pentru Proiectul ”Port Brăila – Lucrări de infrastructură a Sectorului Portuar din Incintă Bazin Docuri”, între CN APDM SA în calitate de Beneficiar și  Asocierea  formată  din  HERCULES SA & CONCIVIA SA & INTERCONSTRUCT SRL în calitate de Antreprenor. Supervizarea este asigurată de către firma TPF INGINERIE SRL București. În data de 08.03.2022 s-a emis Ordinul administrativ pentru începerea etapei de execuție a lucrărilor, având ca dată de început 10.03.2022.

Rezultate așteptate: 

  • Modernizarea și reabilitarea danelor 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 si a capului de mol din incinta Bazin Docuri cu L totala â 1.005 m, cu scopul creșterii capacității de operare a Portului Brăila conform volumului actual și previzionat al cererii;
  • Reabilitarea drumurilor de utilitate publică DUP 3, DUP 5, DUP 6 cu L totala â 2811m, cu scopul creșterii eficienței și conectivității Portul Brăila si consolidarea legăturilor dintre operatorii portuari și transportatorii de mărfuri la nivel local, national și european;
  • Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii utilitare a portului Braila cu scopul creșterii calității serviciilor oferite operatorilor și transportatorilor portuari.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional  Infrastructura Mare 2014 – 2020, Cod SMIS:2014+: 137306

 

Date de contact:

Costea Marcela - Daniela, Director General

E-mail: directorgeneral@apdmgalati.ro, apdm@apdmgalati.ro

Telefon/ Fax: +40 236 460660 - 61,62,63 / 0236 460140

Web Page: www.apdmgalati.ro

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro