Mergi la conţinutul principal

Începe simularea națională a Bacalaureatului

* astăzi, liceenii brăileni susțin prima probă din cadrul simulării, cea la Limba și literatura română * marți și miercuri au loc simulările pentru proba obligatorie și proba la alegere a profilului și specializării

 

Liceenii brăileni susțin astăzi simularea națională a examenului de Bacalaureat 2022, organizată de Ministerul Educației. Simularea se va desfășura în toate liceele din Brăila.

Proba de astăzi este cea la Limba și literatura română, care va începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Subiectele vor fi elaborate pe baza conținuturilor și competențelor asociate acestora, conform programelor de Bacalaureat.

Simularea va continua marți, 29 martie, cu proba obligatorie a profilului și miercuri, 30 martie, cu proba la alegere a profilului și specializării.

Săptămâna viitoare va veni rândul elevilor de clasa a VIII-a să susțină simularea Evaluării Naționale: 4 aprilie – proba scrisă la Limba și literatura română, 5 aprilie – proba scrisă la Matematică.

Rezultatele la simulări, atât pentru Bacalaureat, cât și pentru Evaluarea Națională, se vor afișa pe 14 aprilie.

Ministerul Educației precizează că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale. Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Reamintim că elevii brăileni au susținut deja o primă simulare a examenelor naționale la sfârșitul lunii ianuarie, organizată la nivel județean de către ISJ Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro