Mergi la conţinutul principal

Începe noul concurs de directori de școli! 51 candidați pentru 49 posturi

* proba scrisă are loc vineri, 18 februarie, la centrul special organizat la Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil

 

Noul concurs pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar începe vineri, 18 februarie, cu proba scrisă. La Brăila, potrivit datelor publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, 51 candidați au fost admiși să participe la concurs. Aceștia vor da examen pentru unul din cele 49 posturi rămase vacante în urma examenului de directori de anul trecut. La fel ca la sesiunea precedentă, cu două excepții, restul candidaților au solicitat anonimizarea numelui și prenumelui.

Proba scrisă se va desfășura la centrul special organizat la Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” și va începe la ora 10.00. Durata probei este de 2 ore, timp în care profesorii vor avea de rezolvat un test standardizat cu 50 de itemi, cu un singur răspuns corect. Prin testul scris se evaluează capacități și competențe relevante pentru activitatea de management educațional. Evaluarea testului standardizat se face în prezența candidatului și a observatorilor, iar rezultatele vor fi comunicate în aceeași zi. Depunerea contestațiilor la proba scrisă este programată în perioada 18 – 19 februarie 2022, soluționarea lor se va face în zilele de 21 și 22 februarie 2022, iar afișarea rezultatelor finale la proba scrisă va fi relizată în 22 februarie 2022.

Candidații care nu vor putea participa la proba scrisă din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2 vor putea susține proba scrisă pe 4 martie 2022.

Reamintim că nota minimă de promovare a probei scrise este 7 (șapte). Dacă obțin note sub 7, candidații nu pot merge mai departe în concurs, la proba interviului, programată în luna martie.

Metodologia precizează că alegerea unității de învățământ de către candidați, pentru ocuparea funcției de director sau director adjunct, se va face după afișarea rezultatelor la proba scrisă.

 

Ce posturi au rămas vacante în școlile brăilene?

ISJ Brăila a scos la concurs pentru sesiunea ianuarie-aprilie 2022 un număr de 49 de posturi de directori și directori adjuncți, rămase vacante în urma examenului de directori de anul trecut. În municipiu, sunt vacante funcțiile de directori de la următoarele unități de învățământ: Colegiul Tehnic ”C. D. Nenițescu”, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”, Școala Gimnazială ”Al. Pușkin”, Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir”, Școala Gimnazială ”Nikos Kazantzakis”, Școala Gimnazială ”Vlaicu Vodă”, Grădinița nr. 11, Grădinița nr. 56, Grădinița nr. 6 și Grădinița nr. 49. Posturi de director adjunct sunt vacante la Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, Liceul de Arte ”Hariclea Darclee”, Liceul Tehnologic ”Panait Istrati”, Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny”, Liceul Tehnologic ”Gh. K. Constantinescu”, Liceul Teoretic ”Constantin Angelescu” Ianca, Școala Gimnazială ”Anton Pann”, Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale”, Școala Gimnazială ”Radu Tudoran”, Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza”, Școala Gimnazială ”Mihu Dragomir” și Școala Gimnazială ”Vlaicu Vodă”. De asemenea, se organizează concurs și pentru funcțiile de director de la Palatul Copiilor Brăila și Centrul Județean de Excelență Brăila.

În ceea ce privește unitățile școlare din județ, sunt vacante posturi de directori sau adjuncți la Măxineni, Mărașu, Berteștii de Jos, Bordei Verde, Cazasu, Cireșu, Gemenele, Galbenu, Lanurile, Racoviță, Roșiori, Surdila Găiseanca, Stăncuța, Traian, Victoria, Vișani, Tufești, Viziru, Zăvoaia, Gradiștea, Ianca și Însurăței.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro