Mergi la conţinutul principal

Începe Festivalul «ZILE ŞI NOPŢI DE TEATRU LA BRĂILA»

Cea de-a X a ediţie a Festivalului "ZILE ŞI NOPŢI DE TEATRU LA BRĂILA" se anunţă a fi un eveniment deosebit pentru teatrul românesc, dar şi pentru brăilenii care aşteaptă cu nerăbdare redeschiderea oficială, după doi ani şi jumătate, a somptuosului Teatru "Maria Filotti", lăcaş de cultură emblematic pentru Oraşul cu salcâmi. Având ca temă "Teatrul între poveste şi criză", această ediţie se va desfăşura în perioada 19-25 septembrie şi aduce sub cupola teatrului brăilean colective teatrale cunoscute şi recunoscute, autori contemporani celebri şi exemplari, regizori şi actori din stiluri teatrale diverse dar complementare, care vor oferi un program pe gustul tuturor spectatorilor.
Pentru iubitorii de teatru, acest festival reprezintă un moment unic, o întâlnire eveniment cu regizori aflaţi în prim planul fenomenului teatral naţional, precum: Radu Afrim, Cristi Juncu, Erwin Şimşensohn, Sânziana Stoican, Vladimir Anton, Ştefan Lupu, Slava Sambişi, Adrian Iclenzan, Radu Iacoban, Andrei şi Andreea Grosu, Andrei Măjeri, Dragoş Alexandru Muşoiu, dar şi cu actori de excepţie: Marius Manole, Cecilia Bârbora, Medeea Marinescu, Ada Galeş, Emilia Dobrin, Florin Piersic Jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Florentina Năstase, Ionuţ Vişan şi mulţi alţii.
În prima zi de festival, luni, 19 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Mare va avea loc premiera Teatrului " Maria Filotti" Brăila - SUNTRACK (În căutarea sunetului pierdut într-un oraş cu soare), regia Radu Afrim, scenografia Irina Moscu, avându-i în distribuţie pe: Alin Florea, Narcisa Novac, Corina Georgiana Borş, Valentin Terente şi colaboratorii: Irina Anghel, Mihai Jalbă, Andrei Moraru, Doru Ciutacu, Stan Florin, Caramanlî Nigeri, Isaac Nadejda.
Despre această piesă, regizorul Radu Afrim a declarat: "Am vrut să fac un spectacol cu oameni ai locului. Ce au în comun toţi aceştia ? Cântă. Muzica lor sau a altora. N-am vrut să acopăr toate ''sunetele'' locului. Şi mai ales nu m-am lăsat copleşit de gloria trecutului muzical al Brăilei. Am încercat să înţeleg oferta prezentului. Şi s-o accept. Spectacolul e un fel de docu-fiction inocent , făcut în mare parte cu oameni care n-au mai călcat pe scena teatrului. Care fac echipă perfectă cu actorii de la Casa Rally. Împreună cu scenografa am bătut satele de dincolo de Dunăre în căutarea unor sunete. Ne-am dat seama că am strâns material de un documentar lung. În "Suntrack" e folosită o mică parte. Importantă a fost întâlnirea. Şi faptul că acesta poate fi începutul unui proiect de lungă durată al teatrului, despre Brăila şi lumea Dunării . Cu o sacoşă de nostalgie şi un geamantan de responsabilitate în faţa prezentului".
Tot în prima seară a festivalului, la Sala Avantgarde, de la ora 22,00 va avea loc spectacolul "O NOAPTE UMOROASĂ", cu Daniel Iancu şi Costel Pătrăşcan
Este vorba despre un spectacol nou al cuplului Daniel Iancu (chitară, voce, cantautor) - Costel Pătrăşcan (caricaturist) şi, faţă de anteriorul lor succes, „Am trăit bine!", actualul spectacol se bazează, de asemenea, pe dialogul savuros dintre cei doi, tratează teme, obiceiuri mentalităţi din lumea teatrului şi a artelor. Umor şi muzică, excelente pentru o oră.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro