Încep înscrierile şi reînscrierile în grădiniţe | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Încep înscrierile şi reînscrierile în grădiniţe

La începutul lunii mai se dă startul înscrierilor şi reînscrierilor copiilor în învăţământul preşcolar, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei. Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila a dat asigurări că vor fi aplicate măsurile necesare şi respectate toate etapele calendarului înscrierii în grădiniţe, astfel încât întregul proces să fie finalizat până pe 29 iulie 2016.
În vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani, se derulează, succesiv, următoarele etape la nivelul fiecărei unităţi şcolare: reînscrierea celor care deja frecventează unitatea de învăţământ preşcolar şi doresc să continue şi în anul şcolar 2016 - 2017, iar a doua etapă - înscrierea copiilor nou-veniţi.

Calendarul înscrierilor/reînscrierilor

Înscrierile se vor desfăşura în două etape: 23 mai - 17 iunie, respectiv 27 iunie - 29 iulie, iar reînscrierile în perioada 4 - 20 mai.
Orarul va fi stabilit de conducerea unităţilor de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există), şi pe site-ul Inspectoratui.
După finalizarea etapei de reînscrieri, ocuparea locurilor libere se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, şi anume: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). În baza unei hotărâri de guvern, în limita locurilor disponibile, pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vârstă cuprinsă între 2 şi 3 ani.
Conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor afişa, pentru toţi cei interesaţi, următoarele informaţii: capacitatea instituţiei (număr de copii pentru care a fost proiectată),numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2016 - 2017 (pe grupe de vârsta: mică, mijlocie, mare), criteriile generale şi criteriile specifice pentru înscrierea copiilor, precum şi numărul de copii reînscrişi/înscrişi zilnic (în perioada stabilită) din totalul disponibil.
În premieră, comparativ cu anii anteriori, monitorizarea fluxului de reînscrieri şi înscrieri se va realiza informatizat, prin intermediul Sistemului Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), dezvoltat de minister. Pe toată durata acestui proces, ISJ Brăila va asista unităţile de învăţământ şi va confirma finalizarea colectării cererilor aferente etapelor de înscriere/reînscriere.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro