Mergi la conţinutul principal

Încătuşaţi de un guvern de penali şi de corupţi

Suntem bolnavi. Noi, românii, suntem din ce în ce mai bolnavi şi mai încătuşaţi de un guvern de penali şi de corupţi, de nişte parlamentari gata oricând să ne vândă ca neam şi ţară doar ca să-şi scape ei pielea şi să rămână înşurubaţi pe funcţii. Cât timp noi am fost ocupaţi cu referendumul, unii pro, alţii contra, cu tot felul de idei creţe emise pe reţelele de socializare, penalii din fruntea guvernului ruşinii României au tras sforile ca să scape de puşcărie, iar noi am rămas din nou cu buza umflată şi cu ochii în soare.

Nu ştiu dacă referendumul pentru familia tradiţională din 6 şi 7 octombrie-subiectul zilei şi al anului 2018- se justifică sau nu. Nu ştiu nici dacă, prin absenţa unora dintre noi de la controversatul vot este ameninţată instituţia căsătoriei, care se bazează, de când ne ştim pe acest pământ, pe legătura liberconsimţită dintre un bărbat şi o femeie. Cert este că, după evenimentele din decembrie 1989, noi, românii, am interpretat libertatea şi democraţia după cum ne-a convenit, după propriile criterii şi interese, după bunul-plac sau, la întâmplare, aşa după cum a bătut vântul. În această interminabilă perioadă de tranziţie şi de dezrădăcinare de la credinţă şi de la respectul faţă de familia tradiţională, guvernanţii şi-au bătut joc de neam şi de ţară, de generaţii de copii. Familii întregi s-au destrămat în căutarea unui trai mai bun pe toate meridianele globului, mii de copii au fost abandonaţi sau lăsaţi în grija unor bunici bătrâni şi bolnavi sau aiurea, pe străzi, ori în grija unor rubedenii care, în cele mai multe cazuri, nu au făcut altceva decât să se bucure de banii trimişi de părinţii-sclavi pe plantaţiile lumii civilizate. În opinia mea, în România, aşa-zisa familie tradiţională a fost destrămată din cauza sărăciei, a lipsei de cultură, din cauza incapacităţii celor ce au fost la Putere de a menţine pe linia de plutire populaţia acestei ţări. An de an, sănătatea, învăţământul, economia, cultura, infrastructura, adevăratele probleme ale acestui popor, au reprezentat pietre de moară pentru guvernanţii care nu au ştiut decât să îşi îngroaşe conturile în băncile din ţară şi din străinătate, să îşi construiască imperii într-o ţară din ce în ce mai săracă şi să voteze legi pentru parlamentarii corupţi. Copiii noştri au trăit modest, în speranţa unui trai mai bun, au muncit şi muncesc zi -lumină pe salarii de mizerie şi trăiesc în case cu chirie, pentru că doar aşa poţi trăi dintr-o muncă cinstită în România zilelor noastre. Mulţi dintre ei au plecat unde au văzut cu ochii şi nici nu se gândesc să se mai întoarcă într-o ţară secătuită de tot felul de hoţi, în timp ce alţi copii nu au reuşit nici măcar să buchiseacă literele alfabetului, trăiesc în cea mai cruntă sărăcie şi degradare alături de nişte părinţi fără un loc de muncă, sau cerşesc de ani de zile pe străzi.

De ce spun că suntem bolnavi? Pentru că noi încă nu realizăm care sunt adevăratele pericole. În timp ce încă dădeam cu banul dacă mergem sau nu la referendumul pentru familia tradiţională, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici ne îndemna să ne uităm la alte ţări, dacă vrem să dezvoltăm turismul în România. În mod surprinzător, exemplul ales de demnitar a fost...Olanda, unde oferta turistică deosebită constă în consumul liber al drogurilor uşoare şi prostituţia legală.

Pentru referendumul din 6 şi 7 octombrie, societatea s-a împărţit în două; nu apăr interesele comunităţii lesbienelor, ale gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor din România, dar, dacă în următoarea perioadă actualul guvern va da undă verde consumului de droguri uşoare şi prostituţia va deveni legală, va fi din nou referendum?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro