Mergi la conţinutul principal

Încă o noapte cu controale la sânge pe linie Covid-19, după impunerea noilor restricţii

în noaptea de luni spre marţi, poliţiştii au continuat acţiunile privind legalitatea deplasării pe timp de noapte, în contextul prevenirii răspândirii virusului Covid-19 • în intervalul 23.00 – 05.00, circulaţia persoanelor este permisă doar pentru motive întemeiate, cu declaraţie pe propria răspundere • totuşi, nici în a doua noapte cu restricţii nu este exemplificat vreun caz în comunicarea transmisă de poliţişti, dovadă că deocamdată şoferii brăileni respectă legea

 

Şoferii aflaţi în trafic pe timp de noapte sunt în vizorul poliţiştilor. În noaptea de luni spre marţi, poliţiştii au continuat acţiunile privind legalitatea deplasării, asta după impunerea noilor restricţii în scopul prevenirii răspândirii Covid-19. Se pare că nici în cea de-a doua noapte, de la impunerea restricţiilor, nu au fost depistaţi şoferi care nu ţineau cont de lege, în comunicatul transmis de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila nefiind exemplificat vreun caz. Controalele în trafic continuă!

Astfel, în cursul nopţii de 9 spre 10 noiembrie, poliţiştii brăileni  au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin H.G nr. 935/2020. “Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, poliţiştii au verificat modul de respectare a acestora şi au recomandat brăilenilor să nu  încalce prevederile legale în vigoare,  în special a interdicţiei de circulaţie a persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 23:00 - 05:00”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Reamintim că, în intervalul 23:00 – 05:00, circulaţia persoanelor este permisă pentru următoarele motive:

- deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

- deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

- deplasări în afara localităţii a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

- deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

 

Trebuie prezentată legitimaţia de serviciu sau declaraţie pe proprie răspundere

Potrivit poliţiştilor, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional cetăţenii sunt obligaţi să prezinte, la cererea forţelor de ordine, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, oamenii trebuie să prezinte, la cererea forţelor de ordine, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la faptul că aceste activităţi de control se vor desfăşura şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus şi impunerea respectării legislaţiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro