Mergi la conţinutul principal

Încâlcita moştenire a lui Stancu

Investiţii de milioane de euro (bani din bugetul judeţului, alocaţi cu o mărinimie debordantă de fostul preşedinte al Consilului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, în prezent aflat în închisoare pentru fapte de corupţie), zac abandonate de ani de zile, în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă. Închise sub cheie, exact ca şi Stancu. De megaproiectele pe Sănătate s-a ales praful, ca şi de milioanele cheltuite alandala, fără cap şi fără coadă, de acest preşedinte megaloman, care le-a conceput doar din perspectiva propriului interes şi al găştii sale de aserviţi. A vândut gogoşi aiuritoare cu secţii moderne, cu aparatură ultraperformantă şi dotări la standarde de ultimă generaţie şi, când colo, ne-am ales exact cu ce ştia el să facă: să pună cărămidă peste cărămidă, să văruiască şi să cumpere ce trebuie de la cine trebuie. Atât! Asta e moştenirea lăsată de Stancu în curtea Spitalului: clădiri neutilizabile, cu grave deficienţe de proiectare, care n-au prevăzut sisteme de legătură cu clădirea mamă, branşamente ori... doar specialiştii ştiu câte şi mai câte n-au prevăzut proiectele alea, că una- două, se mai împiedică de câte ceva. O mega-bătaie de joc pe banii brăilenilor, pe care şi acum, după atâţia ani, actuala conducere a Consiliului Judeţean se chinuie s-o descâlcească.

Vă amintiţi ce promitea Stancu? Ce secţii, ce condiţii pentru pacienţi, ce de doctori ultraspecializaţi, ce dotări performante, ce mai!, un întreg sistem medical la cele mai înalte standarde, ce ar fi trebuit să aşeze Brăila pe harta turismului medical. Şi care - e de râs dacă n-ar fi plâns - ar fi trebuit să ridice mari probleme CFR Călători, în condiţiile în care, având totul acasă, niciun bolnav brăilean n-ar mai fi luat “acceleratul de Bucureşti”, pe atunci, în opinia lui Stancu, cel mai competent doctor din oraş. Vă mai amintiţi? Eu da! Dar degeaba. Căci, una peste alta, din cele patru mari proiecte, de peste 6 milioane de euro, în prezent funcţionează doar unul, şi nici acela, dacă îmi amintesc bine, la întreaga capacitate - Blocul Operator. În rest... bâlbâială şi bâjbâială. Şi tăcere! Sau răspunsuri în doi peri, exact cum s-a întâmplat  zilele trecute când şi actualul preşedinte al CJ, şi actualul manager al spitalului s-au ferit să ofere date concrete legate de Secţia de Radioterapie-Oncologie. Ca şi cu ceva timp în urmă, când s-a discutat despre Cardiologie-Pediatrie. Despre Amfiteatru nu i-a mai întrebat nimeni de mult, oricum la ultima “verificare” ştiu că trăsesem concluzia că dintr-un ditamai armăsarul de curse, cum ni-l vânduse iniţial Stancu, abia dacă mai rămăsese o biată mârţoagă de care mă bucuram că e capabilă măcar să stea în patru picioare. Cam asta e situaţia.

De ce se eschivează cei doi de răspunsuri? Păi, trecând peste frăţia de partid, care impune tăcerea, vă spun eu sincer: habar nu au. Treaba e aşa murdară şi încâlcită, încât efectiv nici ei nu ştiu la ce să se mai aştepte, căci, la fiecare pas, mai dau de câte o “surpriză”. Una mai neplăcută ca alta. Exact ca în reclama de la dero: Nepoaaaate! Ce baftă pe noi!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro