Mergi la conţinutul principal

În urma contestației procurorilor, șoferul fără permis care a fugit de polițiști pe Calea Galați a fost arestat

* astăzi, 5 august, magistrații Tribunalului Brăila au admis contestația formulată de procurorul din cadrul Parchetului pe lângă Judecătoria Brăila și au dispus față de bărbatul de 23 de ani măsura arestării preventive * la Judecătoria Brăila, șoferul fără permis care a refuzat testarea cu alcooltestul a fost pus sub cntrol judiciar * polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale l-au depistat pe tânăr pe raza municipiului Brăila, acesta fiind încarcerat

 

 

 

 

 

Șoferul care a fugit de polițiști pe Calea Galați atunci când i s-a făcut semn de oprire, ba chiar s-a mutat de la volan și a cedat locul unei pasagere, a ajuns în spatele gratiilor. Tânărul fără permis de conducere și care a refuzat prelevarea probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, a fost inițial pus sub control judiciar de către Judecătoria Brăila, însă procurorii au formulat contetație împotriva măsurii preventive. Astăzi, 5 august, magistrații Tribunalului Brăila au dispus arestarea preventivă a inculpatului acuzat de infracțiuni la regimul rutier. ”Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva încheierii de şedinţă din data de 02.08.2021, pronunţată la Judecătoria Brăila. Desfiinţează încheierea de şedinţă, iar în rejudecare: Înlătură dispoziţia instanţei de fond de respingere a propunerii de arestare preventivă şi de luare a măsurii preventive a controlului judiciar în privinţa inculpatului C. R. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila de arestare preventivă a inculpatului. Dispune arestarea preventivă a inculpatului C. R. cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi refuzul de prelevare de mostre biologice. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, este soluția Tribunalului Brăila.

Potrivit informațiilor transmise de la Parchetul de pe lângă Judecătoria (P.J.) Brăila, la solicitarea jurnaliștilor, la data de 2 august, procurorii P.J. Brăila a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile, a unei persoane cercetate în calitate de inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 al. 1 Cod penal și refuz de prelevare de mostre biologice, prevăzută de art. 337 Cod penal. ”Din materialul probator administrat în cauză s-a reținut că, la data de 1 august, orele 20.00, polițiștii rutieri au fost sesizați prin dispecerat cu privire la faptul că autoturismul condus de inculpat circula pe drumurile publice din municipiul Brăila cu viteză excesivă, împrejurare în care, după ce inițial nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor, inculpatul a fost oprit în trafic, stabilindu-se faptul că nu deține permis de conducere. Totodată, acesta era sub influența băuturilor alcoolice, refuzând testarea cu aparatul etilotest și, ulterior, prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Instanța a respins propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile. În cale de atac a contestației, Tribunalul Brăila a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, de la data prinderii și încarcerării sale. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale”, au precizat procurorii PJ Brăila.

După cum v-am informat în edițiile anterioare, la data de 1 august polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila- Biroului Rutier au observat un autoturism care se deplasa pe Calea Galați și care și-a continuat deplasarea fără să oprească la semnalele regulamentare de oprire efectuate de polițiști, continuându-și deplasarea până pe strada Carpați, unde a oprit în apropierea polițiștilor și a trecut pe bancheta din spate, încercând astfel să schimbe locul cu pasagera din dreapta a autoturismului. S-a constat că șoferul nu avea permis și a refuzat testarea alcooltest.

Astăzi, după ce instanța superioară a dispus măsura arestării preventive față de tânărul de 23 de ani, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale l-au depistat pe tânăr pe raza municipiului Brăila, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro