Mergi la conţinutul principal

«Zbor lin, Laura!»

"Nu o vreau aici, o vreau acasă!". Aşa a repetat, sfâşiată de durere, lângă mormântul fiicei ei, mama doctoriţei Laura Vizireanu, medicul SMURD care a avut un sfârşit atât de tragic, în accidentul de elicopter de la Constanţa. Mama îndurerată, care şi-a condus pe ultimul drum fiica de numai 39 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale, atât la biserică, unde slujba a început cu întârziere tocmai din această cauză, dar şi la cimitir.
Sute de persoane, rude, prieteni, lucrători SMURD şi pompieri, poliţişti şi jandarmi, dar şi oameni impresionaţi de tragedia aviatică, au făcut parte din cortegiul funerar al Laurei Vizireanu. După slujba care a durat mai bine de o oră, la Catedrala "Naşterea Domnului", unde a fost depus trupul neînsufleţit, cortegiul funerar a pornit spre Cimitirul "Sf. Constantin". În jurul orei 14.30, sicriul în care se afla salvatoarea de vieţi a fost scos pe braţe din biserică, de câţiva paramedici SMURD, şi dus la maşina pusă la dispoziţie de pompieri. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi, mesajul transmis în final fiind acela că doctoriţa "A ales viaţa veşnică, riscându-şi propria viaţă". Colegii de la SMURD, cei care ştiu ce înseamnă să lupte pentru a salva o viaţă, chiar dacă uneori şi-o riscă pe a lor, au scris câteva rânduri pentru Laura, pe care le-au citit în biserică, după terminarea slujbei. "Fiecare misiune o îndeplinea cu dedicaţie şi pasiune, îi plăcea să zboare, spunea des «ce frumos este să priveşti de sus». De sus ne priveşte şi ea acum. Ar fi multe de spus, dar orice şi oricum s-ar spune, golul din sufletele noastre va rămane acelaşi. Zbor lin, Laura!".
Multe dintre persoanele aflate la slujbă ieşeau din biserică în hohote de plâns, mai ales cei care o ştiau pe Laura şi se tot întrebau de ce a plecat dintre ei, atât de tânără, lăsând în urmă un băieţel de numai 9 ani, care va întreba tot timpul când vine mama lui acasă. "Părinţii îi ştiam, personal nu o cunoşteam, dacă ea a plecat la Constanţa. Se zice ca este bine să conduci pe ultimul drum, indiferent dacă cunoşti sau nu persoana, că şi ţie îţi vine rândul. Prea tineri s-au dus, au rămas copiii fără părinţi, copilaşul ăsta a rămas singurel. Părinţii erau despărţiţi, probabil tatăl o să îl ia acasă. Cel mai greu este, zic eu, pentru fetiţa asistentei medicale. Ea chiar a rămas a nimănui, tatăl e mort şi el. Este foarte greu, dar nu ştim nici noi ce ne aşteaptă. Autorităţile noastre tratează totul cu superficialitate, ăsta este adevărul. Ca să ieşi pe sticlă, la televizor, şi să spui că din greşeli învăţăm. Păi ce trebuie să moară atâţia oameni!? Şi voi practic ce aţi învăţat!? Nu se acţionează imediat, trebuie să fie bine pregătiţi pentru a acţiona în astfel de cazuri. Pe ea a scos-o, dar cică a avut mari lovituri la cap. Mama nu a putut să zică decât că fată nu mai are. În viaţă pe toate le treci, îţi mor părinţii, treci peste suferinţă, dar să îţi moară copilul şi tu să rămâi, peste asta nu poţi trece", ne-a spus doamna Maria, vecină cu părinţii tinerei decedate.
Zecile de coroane de flori au fost duse de lucrătorii SMURD, ai Inspectoratului General al Aviaţiei şi ai Jandarmeriei. Ei au deschis cortegiul, iar în urma mulţimii de oameni care mergea după camionul cu trupul neînsufleţit al Laurei Vizireanu s-au aflat trei ambulanţe SMURD şi SAJ, ale căror sirene au vuit a jale pe tot drumul de la catedrală până la cimitir. Fostul soţ al Laurei Vizireanul, comandatul Poliţiei Brăila, Mircea Vizitiu, s-a aflat tot timpul în spatele camionului, iar mama Laurei a jelit tot drumul, lângă sicriul fiicei sale.
Cortegiul a parcurs Bulevardul Dorobanţilor, apoi a intrat pe drumul către Cimitirul "Sf. Constantin". Aici, sicriul cu trupul Laurei Vizireanu a fost luat pe braţe tot de către lucrătorii SMURD şi dus spre locul unde se va odihni de acum înainte. Mama Laurei nu a putut suporta să îşi vadă fiica introdusă în mormânt, astfel că, la un moment dat, a fost scoasă prin mulţime de către echipajul medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Femeia nu striga decât:"Nu te vreau aici, te vreau acasă!".
În memoria doctoriţei din Brăila, care a salvat zeci de vieţi pe parcursul carierei medicale, s-au tras trei salve de armă, înainte ca Laura Vizireanu să fie coborâtă în groapă. Dumnezeu s-o odihnească-n pace!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro