Mergi la conţinutul principal

«Yazaki» porneşte lucrul la sfârşitul acestei luni

Surse din cadrul companiei "Yazaki" au confirmat faptul că în a doua jumătate a lunii în curs, noua fabrică, realizată în cadrul unei investiţii de peste 24 milioane de euro, îşi începe oficial activitatea de producţie. "A fost începută în luna octombrie validarea echipamentelor necesare producţiei, urmând ca producţia să înceapă undeva la sfârşitul lunii octombrie", ne-a comunicat Aura Gabriela Tatler, HR Manager în cadrul companiei.
Personalul angajat, majoritatea din Brăila, dar şi din Galaţi, a fost în prealabil specializat în sesiuni de cursuri , la unităţi din ţară şi străinătate ale companiei, fiind acum pregătit să înceapă munca la foc continuu. "În acest moment, avem un număr de 330 de salariaţi, în continuă creştere. Majoritatea covârşitoare a angajaţilor noştri (95%) sunt din municipiul Brăila şi zona limitrofă, iar un procentaj mult mai mic, din Galaţi. Din oraşul vecin am recrutat mai mult ingineri, din dorinţa ca majoritatea personalului de producţie să fie din Brăila. Deocamdată, am avut CV-uri din care să alegem. Persoanele intervievate pentru poziţia de confecţioneri cablaje au fost supuse unor teste de atenţie şi de îndemânare, care au fost trecute de către majoritatea candidaţilor. Ca strategie, pentru a acoperi numărul de personal, intenţionăm să ne extindem în satele din jurul Brăilei, iar dacă vom avea nevoie suplimentară de angajaţi, chiar şi în Galaţi. Personalul actual (ingineri, personal pentru mentenanţă, maiştri, şefi de linie, leaderi, chiar şi operatori) au fost instruiţi iniţial la sediul firmei Yazaki din Ploieşti, unde au petrecut câteva luni pentru a se familiariza cu produsul finit (cablajul auto) şi cu fazele de producţie. După care au fost trimişi la specializare în Slovacia, unde au fost instruiţi specific pe tipul de cablaj pe care îl vom produce la Brăila", a explicat Aura Tatler.
Mai precis, angajaţii fabricii din Zona Liberă vor produce cablaje pentru industria auto în sistem KSK (cablaj specific clientului - n.r.), produse cu care vor fi echipate maşinile mărcii BMW.

Yazaki a ales Brăila

Reprezentanţii companiei japoneze au explicat că target-ul de angajări pentru Brăila este undeva la 1.500 de persoane, urmând a fi atins în 2016. De altfel, Yazaki a început încă de anul trecut recrutările pentru fabrica din Zona Liberă, posturile pentru care s-au făcut angajări fiind ingineri pentru departamentul Tehnic, departamentul Industrial, cât şi pentru departamentele de Producţie, Calitate, Logistică, personal pentru Producţie (ingineri, maiştri, şefi de formaţie), personal pentru funcţiile de suport ca Resurse Umane, Financiar, Sănătate şi Securitate în Muncă şi, desigur, operatori cablaje.
De ce au ales cei de la Yazaki Brăila în detrimentul Galaţiului? Managerul general al "Yazaki România", Mehmet Sonmez, a răspuns la această întrebare explicând că "Au fost mai mulţi factori pe care i-am avut în vedere în analiza privind locaţia acestei fabrici. Poziţionarea, forţa de muncă disponibilă, infrastructura existentă, dar şi potenţialul de dezvoltare, precum şi disponibilitatea manifestată de autorităţile locale sunt câteva exemple în acest sens. Concluzia a fost că vom face această investiţie la Brăila", a spus Mehmet Sonmez.
Reamintim că investiţia a fost demarată încă din decembrie 2014, în zona Perimetrului II al AZL Brăila, chiar la intrare în oraş, dinspre Viziru, locaţia fiind aproape de Dunăre, cu acces la calea ferată, precum şi la Drumul European 584. Pentru realizarea clădirii în care este amenajată fabrica japonezii au un parteneriat cu dezvoltatorul imobiliar belgian - Warehouses DePauw (WDP).
"Yazaki" este unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali pentru industria auto. Are sediul principal la Tokyo, iar principalele sale produse sunt cablaje de automobile, aparatură şi componente pentru industria auto. Yazaki este prezentă în 44 de ţări şi are aproximativ 250.000 de angajaţi în întreaga lume.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro