Mergi la conţinutul principal

«Omul-pernă», la Teatrul «Maria Filotti»

Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Studio a Teatrului "Maria Filotti" va avea loc cea de a paisprezecea ediţie a Proiectului TMF Independent, o ediţie în care va fi prezentat spectacolul "Omul-pernă" de Martin McDonagh, în regia lui Florin Ion Grigoraş, o producţie realizată de UNATC Bucureşti.
După cum afirmă critica de specialitate, echipa de tineri actori -formată din Rareş Andrici, Cosmin Dominte, George Lepădatu şi Tudor Andronic, proaspăt absolvenţi ai UNATC, răspunde cu succes acestei scheme dramatice care trece dincolo de orice tentativă de moralizare şi avertisment social.
Având ca temă un subiect extrem de actual, violenţa, "Omul-pernă" este un spectacol independent de succes, stârnind interesul publicului din toată ţara, piesa fiind jucată cu succes la Sibiu, Ploieşti, Târgu Jiu, Focşani, Câmpina, Buzău şi în mai multe locuri din Bucureşti. A obţinut „Premiul pentru cel mai bun spectacol" - gala UNATC 2013, „Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal" - gala UNATC 2013, „Nominalizare pentru cel mai bun rol secundar" - gala UNATC 2013, „Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal" - Festivalul Teatrului stundeţesc "În Culise".
Spectacolul vorbeşte despre ancheta unui caz surprinzător de crimă în care sunt implicaţi doi fraţi: Katurian, un scriitor de poveşti morbid, în care copiii sunt victime, şi Michal, cel care înţelege poveştile fratelui său dintr-o altă perspectivă.
Cei doi detectivi, Tupolski şi Ariel, fac tot posibilul să-l pedepsească pe scriitor, dar au parte de o groază de întâmplări care le infirmă aşteptările.
Cine este vinovat în această poveste? Care mai este valoarea artei dacă ea ajunge să facă rău? Acestea sunt întrebări pe care acest spectacol i le pune spectatorului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro