Mergi la conţinutul principal

A «milioana» întâlnire de discuţii pe tema staţiunii Lacu Sărat

Staţiunea Lacu Sărat moare în mizerie, dar autorităţile brăilene nu se predau la nivel declarativ! Aşa cum se întâmplă la fiecare început de sezon estival, de vreo 15 ani încoace, responsabilii locali îşi amintesc de situaţia deplorabilă în care se zbate staţiunea şi încep să spună că "se caută soluţii pentru ieşirea din impas". De această dată, a venit rândul preşedintelui interimar al Consiliului Judeţean Brăila, Viorel Mortu, să anunţe într-o conferinţă de presă că va încerca să aducă la masa tratativelor toţi factorii de răspundere implicaţi, aşa încât orgoliile să fie lăsate la o parte, iar staţiunea să primească atenţia pe care o merită.
"Vineri, 29 mai, voi încerca să adun laolaltă, într-un spaţiu propice discuţiilor, toţi parlamentarii de Brăila, reprezentanţii Primăriei Brăila şi Primăriei Chiscani, consilierii judeţeni, consilierii locali din municipiu dar şi din comuna învecinată. Scopul întâlnirii va fi găsirea unei soluţii pentru deblocarea lucrurilor. Nu se mai poate ca, din cauza orgoliului, lenei sau mofturilor unora, să nu se poată face lucruri temeinice cu această staţiune. Există bani, sunt proiecte făcute, se mai pot gândi şi alte proiecte, însă lucrurile sunt blocate din pricina neînţelegerilor dintre Brăila şi Chiscani. Poate lucrurile nu se vor mişca după această întâlnire, dar măcar să facem un inventar al problemelor, apoi ne mai dăm o întâlnire şi poate aşa, prin discuţii, se ajunge la un acord benefic pentru staţiune", a declarat preşedintele interimar Viorel Mortu.
După cum se ştie, în staţiunea Lacu Sărat nu se pot implementa proiecte de modernizare din cauza situaţiei incerte din punct de vedere administrativ. Asta în contextul în care două Unităţi Administrativ Teritoriale - Brăila şi Chiscani - revendică dreptul de a încasa taxe şi impozite de la agenţii economici din staţiune. Există un proces pe rol între Primăria Brăila şi Primăria Chiscani, care durează de ani de zile, iar în prezent, după ce a trecut pe la mai multe instanţe, se derulează la Tribunalul Tulcea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro