Mergi la conţinutul principal

«Jihadul» amenzilor pe capul maxi taxiştilor

Epoca de glorie a maxi-taxi-urilor pare să apună la Brăila. Se vede asta inclusiv în intransigenţa anunţată de autorităţi, care nu se arată dispuse să renunţe la prevederea contractuală ce stabileşte că nu pot circula pe traseu mijloacele de transport persoane mai vechi de zece ani. Din această cauză, câţiva operatori au renunţat deja la anumite trasee, iar celor ce nu s-au conformat singuri le-au fost trimise notificări ce expiră la sfârşitul lunii septembrie, dată la care vor fi obligaţi să îşi scoată rablele din circuit.
Intransigenţa conducerii Primăriei pare să-i motiveze şi pe agenţii Poliţiei Locale. În ultima perioadă, aceştia par a se fi radicalizat şi ei, aplicându-le amenzi mai substanţiale maxi - taxi-ştilor care încalcă regulile. Astfel, în ultima săptămână, trei şoferi de maxi-taxi au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 3.000 lei. Mai exact, fiecare a fost sancţionat cu câte 750 lei (7,5 milioane lei vechi) pentru că au oprit în staţiile Braicar-ului, deşi nu aveau acest drept. "Şt. D., 54 ani, a primit o amendă de 750 lei în data de 19 august, deoarece, în calitate de conducător de autovehicul care efectuează transport public de persoane în regim maxi-taxi, pe traseul 061, cartier Vidin - hipermarket Carrefour, a condus auto marca Renault cu nr. de înmatriculare BR-08-VTP, pe Calea Galaţi, dinspre Str. Griviţei către Bdul. Independenţei, şi a oprit în staţia mijloacelor de transport în comun ale SC Braicar SA de la Blocul Turn pentru îmbarcarea-debarcarea pasagerilor, staţie neautorizată pentru acest traseu prin HCLM Brăila nr 179/2010", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Brăila. În ciuda amenzii primite pe 19 august, Şt. D. a mai fost prins în aceeaşi postură, oprind cu maxi-taxi-ul pe care îl conducea într-o staţie Braicar de pe Calea Călăraşilor. A fost amendat din nou, tot cu 750 lei.
În comunicatul de presă al Poliţiei Locale se precizează că sancţiuni similare au primit şi B.M., conducător al microbuzului BR-64-PAX, şi T.I.-V., şofer pe microbuzul BR-61-PAX.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro