Mergi la conţinutul principal

«Concivia» a început să piardă contracte

După ce în ultimii ani a fost favorita achiziţiilor publice la nivel local câştigând contracte peste contracte pe bani publici, "Concivia", firma de suflet a preşedintelui Consiliului Judeţean a început să mai şi piardă. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţiile formulate de "Concivia" şi "Star P&G" în cadrul procedurii de atribuire a contractului de peste 2,77 milioane lei (fără TVA) vizând renovarea fostului Cămin al "Braicar" (imobil situat pe Şoseaua Râmnicu Sărat nr. 115) şi recompartimentarea lui pentru a fi amenajate 27 de locuinţe sociale. "Concivia" ceruse Consiliului anularea raportului de atribuire precum şi a adresei prin care autoritatea contractantă, adică Primăria Brăila, declarase ca inacceptabilă oferta. În plus, solicitase obligarea primăriei la reevaluarea ofertei şi declararea ei ca fiind acceptabilă. La rândul său, "Star P&G" a cerut anularea deciziei prin care oferta sa a fost declarată neconformă şi obligarea autorităţii contractante la reevaluare. Decizia CNSC a fost însă aceea de a respinge cele două contestaţii ca nefondate şi continuarea procedurii de atribuire aşa cum stabilise comisia de licitaţie din cadrul autorităţii contractante, cu precizarea că fusese desemnată câştigătoare oferta depusă de "Luxcon Danube" SRL Brăila, firmă aparţinând lui Adrian Negoiţă - 20% şi lui Marius Ionel Ivanciu - 80%. Cei doi contestatari au posibilitatea de a ataca în instanţă decizia CNSC în termen de 10 zile de la comunicare.
De precizat că la această procedură organizată de Primăria Brăila s-au înscris nu mai puţin de 9 ofertanţi: "Luxcon Danube" (subcontractanţi "Sevenerg" şi "Gimvest"); "Danemart Construct" (subcontractanţi şi terţ susţinător "Servland", "Termhidro", "RBX Electric" şi "Uniterm" toate din Galaţi); "Concivia" (subcontractanţi "Pancronex", "LENCO Electronic" şi "Muranis Serv Instal"); "Star P&G" (împreună cu "BEN Electro Serv" şi "Magio Prod"); "Rovis Lider" SRL Galaţi (împreună cu "Primo", "Urban Serv" şi "Marsano"); "Rocif Construct" (împreună cu "Stoner Com", "Verificări Gaz Instalaţii" şi "Cyclon Tech"); "Confort 2000" (împreună cu "Energetica Prestserv", "Ivory Instal" şi "Bitnet"); "Eurobuilding" (subcontractanţi "Tighia Serv" şi "Promotas"); "Repavil Cons" (subcontractanţi "BEN Electro Serv" şi "Necesar Prod").
În principiu, proiectul de investiţii presupune execuţia unor lucrări de construcţii de rezistenţă şi arhitectură, de instalaţii interioare şi exterioare de gaze naturale, instalaţii electrice, sanitare, termice, de reţele de apă şi de canalizare. În plus, se doreşte recompartimentarea imobilului astfel încât să poată fi amenajate acolo 27 de locuinţe sociale. Valoarea estimată totală este 2.777.449 lei lei fără TVA defalcată astfel: investiţia de bază -2.507.853 lei fără TVA, organizare de şantier - 47.016 lei şi cheltuieli diverse şi neprevăzute - 222.580 lei. Proiectul este susţinut printr-un program cu finanţare europeană, mai precis este vorba despre Programul Operaţional Regional - POR.
Precizăm faptul că fima "Concivia" este controlată, prin pachetul majoritar de acţiuni deţinut de "Bursagrirom", de către preşedintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Stancu, preşedinte suspendat al Consiliului Judeţean, se află în arest la domiciliu în urma acuzaţiilor formulate de către procurorii DNA. Suspect în dosar este şi Vasile Soare, directorul general al "Concivia". Tot de numele acestei societăţi se leagă şi criza de autoritate din Consiliul Judeţean, declanşată după ce 18 consilieri l-au impus în funcţia de vicepreşedinte al CJ pe Ionel Avram, directorul economic al "Concivia". Hotărârile luate în 5 septembrie au fost atacate de Prefectură la Tribunal, fiind suspendate până la judecarea pe fond a cauzei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro