Mergi la conţinutul principal

Zvonuri false legate de descentralizare în administraţie

Primarul Aurel Simionescu este de părere că mulţi dintre cei care lucrează în sistemul de stat nu ştiu prea bine ce înseamnă descentralizare şi că de aceea au apărut în ultimul timp tot felul de discuţii negative pe această temă. "Cel puţin în domeniul educaţiei

circulă zvonul că dacă se va face descentralizare, vor fi daţi afară unii. Descentralizarea înseamnă o trecere a responsabilităţilor de la nivel central la nivel local, adică judeţean, municipal, orăşenesc sau comunal. Din punct de vedere al bugetului nu se schimbă nimic, nu sunt alţi bani ori mai mulţi sau mai puţini. Personalul nedidactic este cel pe care îl aprobăm de fiecare dată, iar personalul didactic rămâne a fi stabilit prin norme ale Ministerului Educaţiei. Deci, poveşti că vom externaliza şi vom face o firmă în care femeile de serviciu vor merge prin rotaţie din şcoală în şcoală nu sunt reale, iar conducătorii unităţilor şcolare ar trebui să-şi dea seama de asta", a ţinut să precizeze edilul-şef. Acesta a mai adăugat că un primar nu va numi ce director va vrea el în fruntea şcolii, pentru că directorii vor fi numiţi prin concurs.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro