Mergi la conţinutul principal

"Ziua Portilor Deschise" solidaritatii cu persoanele cu handicap

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila a organizat ieri, 3 decembrie, "Ziua Portilor Deschise" la Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru persoane adulte cu handicap. La eveniment, care a marcat Ziua Internationala de Solidaritate cu Persoanele cu Handicap, au participat reprezentanti ai Consiliului Judetean, invitati ai unor institutii publice si organizatii neguvernamentale, carora gazdele le-au oferit posibilitatea de-a fi, macar pentru o zi, prieteni ai persoanelor cu dizabilitati. "Noi v-am chemat intr-o astfel de zi, in acest centru, cel mai mare centru de ingrijire si asistenta pentru persoanele cu dizabilitati pentru a va da posibilitatea de a va uita in ochii persoanelor institutionalizate, sa le zimbiti, sa va manifestati sentimentele de intelegere si de afectiune fata de astfel de persoane", a declarat Alexandru Sculschi, directorul DGASPC Braila, care a facut si un scurt istoric al Zilei Internationale de Solidaritate cu Persoanele cu Handicap, care se sarbatoreste pe 3 decembrie. Directorul DGASPC Braila a precizat ca centrul, care a costat circa 15 miliarde de lei, a fost facut exclusiv cu banii Consiliului Judetean, insa acest efort este intrecut de numarul tot mai mare al solicitarilor de institutionalizare. Potrivit datelor statistice, rezulta o crestere ingrijoratoare a numarului persoanelor cu dizabilitati, in Braila fiind inregistrate 9.500 de astfel de cazuri, fata de numai 6.000 in anul 2005. "Ne dorim o colaborare mult mai mare cu organizatiile neguvernamentale, care in timp vor prelua o parte din responsabilitatile acestei directii si sa speram ca vom avea unitati de tip familial in locul acestor centre de ingrijire, in sensul de a fi asistati in numar mai mic", a afirmat Nicu Filote, secretarul general al CJ Braila.
Pe linga Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru persoane adulte cu handicap, care gazduieste 54 de beneficiari ai serviciilor DGASPC, a fost vizitat si centrul de zi pentru ingrijirea si recuperarea persoanelor cu dizabilitati, cu toate atelierele de terapie ocupationala. De asemenea, a fost vizitat Complexul de servicii pentru copii cu dizabilitati "Pescarusul", cuprinzind 3 centre de plasament de tip familial, in care sint protejati 37 de copii, ce beneficiaza de servicii specializate si de conditii la standardele impuse de Uniunea Europeana. "Sint copii cu handicap grav, majoritatea preluati de la sectia de neuropsihiatrie infatila in 2005. Facem eforturi foarte mari pentru integrarea lor sociala, pentru mentinerea relatiilor cu familia", a declarat Simona Cimpoae, directorul adjunct al DGASPC.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu