Skip to main content

Ziua Portilor Deschise la Inspectoratul Judetean de Politie

Ieri, elevii din clasele a XI a si a XII a, de la sase licee si grupuri scolare din municipiu, au avut ocazia de a vedea ce inseamna meseria de politist, prin participarea la "Ziua Portilor Deschise". Actiunea a fost organizata la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Braila, in cadrul campaniei "Liceenii braileni - politisti pentru o zi". Prin acest eveniment s-a urmarit continuarea activitatilor de promovare a profesiei de politist si recrutare a candidatilor, pentru concursurile de admitere in scolile de agenti de politie si Academia de Politie "Al. I. Cuza" Bucuresti. Elevii au fost intimpinati de seful inspectoratului, comisar Catalin Chivu, lucratori din cadrul Serviciului Management Resurse Umane si purtatorul de cuvint al institutiei.
" Elevii au primit informatii legate de specificul muncii de politie, ofertele educationale, despre sistemul de instruire modern si flexibil, prin prezentarea unor spoturi audio-video, cu referire la campania de recrutare, precum si prin materialele promotionale care le-au fost inminate. De asemenea, a fost prezentat un politist brailean imbracat in uniforma trupelor romanesti de politie, dislocate in teatrul de operatiuni internationale, care s-a intors recent din Kosovo" a precizat purtatorul de cuvint al IJP, subinspector Jenel Sogor.
Cinci dintre elevi au avut ocazia de a vedea pe viu, in actiuni nesimulate, cum isi desfasoara activitatea ofiterii de la Serviciul Politiei Rutiere, Serviciul Criminalistic, Serviciul de Ordine Publica si agentii de la Politia de Proximitate. Liceenii s-au plimbat apoi cu masinile din dotare, in tipetele asurzitoare ale sirenelor, pina la sediul Biroului Arme, Explozivi si Substante Toxice. Aici le-a fost prezentat si arsenalul de pistoale si pusti artizanale confiscate de politisti.
De interes pentru elevi a fost si concursul de eseuri, in cadrul caruia trebuie sa ilustreze profesia de politist, lucrarile urmind a fi analizate, dupa care trei dintre ele vor fi premiate cu sume de bani.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu