Mergi la conţinutul principal

Ziua Nationala a Turciei sarbatorita la Braila

Ziua Nationala a Turciei a fost sarbatorita la Muzeul Brailei prin prezentarea unui volum foarte interesant al prof.univ. dr. Tasin Gemil de la Facutatea de Istorie a Universitatii "Ovidius" din Constanta, "Romanii si otomanii, secolele XIV - XVI".
Lucrarea profesorului Tasin Gemil, fost ambasador al Romaniei in Azerbaijan si Turkmenistan, a fost publicata pentru prima data in 1991, dar s-a lucrat la ea inca inainte de 1989, de cind autorul era cercetator la Institutul de Istorie "Nicolae Iorga" din Bucuresti. In 1993 cartea a primit premiul Academiei Romane.
Prof. univ. dr. Ionel Candea a spus ca in volum sint prezentate aspecte foarte interesante privind raporturile dintre romani si otomani, raporturi care au marcat poporul nostru peste o jumatate de mileniu din punct de vedere economic, juridic sau cultural.
Profesorul Tasin Gemil a vorbit tinerilor despre relatiile apropiate dintre Turcia si Romania si in epoca actuala, si despre reevaluarea istoriei universale, trecindu-se de la conceptia eurocentrista la cea care ia in considerare contributia tuturor popoarelor la evolutia umanitatii. In final, a invitat tinerii interesati sa se indrepte catre studiul turcologiei pentru ca pot avea foarte multe satisfactii avind in vedere ca la nivel mondial sint foarte putini specialisti.
Au fost prezenti zeci de elevi de la Colegiul "Balcescu", Liceul "Iorga", Liceul de Arta, Liceul Economic "P. S. Aurelian". onsiderare contributia tuturor popoarelor la evolutia umanitatii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro