Mergi la conţinutul principal

Ziua Naţională a trezit patriotismul brăilenilor

Brăilenii nu s-au speriat de frigul de afară şi, profitând de faptul că ninsorile erau anunţate abia după ora 14.00, au participat, parcă mai mulţi ca niciodată, la festivităţile prilejuite de Ziua Naţională a României. Peste o mie de persoane au mers în Piaţa Independenţei pentru a asista la parada militară, la depunerile de coroane, la concerte şi, bineînţeles, pentru a participa activ la festinul cu porţii de fasole şi cârnaţi pregătite de autorităţile locale.
Manifestările prilejuite de Ziua Naţională au început la ora 10.00 cu discursurile oficialităţilor, ţinute la Casa Tineretului. În jurul orei 10.30, plutoane reprezentative ale tuturor unităţilor militare din Garnizoana Brăila au defilat pe Calea Călăraşilor, prin faţa tribunei oficiale în care s-au aflat prefectul Vasilica Vâlcu, primarul Aurel Simionescu, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Ovidiu Nechita, comandatul Garnizoanei, colonelul Gheorghe Soare, şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor publice. În fruntea fiecărui pluton s-a aflat câte un militar echipat în uniformă de epocă şi purtând drapelul de luptă al unităţii pe care o reprezenta.
După defilare, Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, dirijată de colonelul Petrea Gogu, a susţinut un program artistic, scurt ca durată dar foarte bine primit de public. A urmat apoi o demonstraţie de mânuire a armamentului făcută de un "drill team" extrem de bine instruit, care a fost răsplătit cu aplauze de întreaga asistenţă. Militarii fac parte din Batalionul 285 Artilerie "Vlaicu Vodă" şi au avut o lună la dispoziţie pentru a pregăti demonstraţia din ziua de 1 Decembrie. Ei au reuşit să manevreze cu precizie milimetrică puştile cu baionete, sub atenta coordonare a instructorului, sergent Tudorel Dobrilă.
Odată încheiate demonstraţiile militarilor, s-a trecut la momentul depunerii de buchete sau coroane de flori la monumentul sublocotenentului erou Ecaterina Teodoroiu. Şi-au adus omagiul de recunoştinţă reprezentanţii instituţiilor statului - Prefectură, Primărie, CJ -, dar şi ai partidelor politice şi ai altor organizaţii.
Imediat după ce şi-a depus buchetul de flori, primarul Aurel Simionescu a deschis oficial momentul intens aşteptat de foarte mulţi brăileni, care deja formaseră o coadă întinsă pe zeci de metri: distribuirea porţiilor de fasole, cârnaţi, murături şi vin fiert.
Şi cum, după o mâncare caldă şi bună merge de minune o muzică pe sufletul românilor, cei prezenţi s-au delectat cu programul artistic susţinut de Ansamblul Popular "Baştina", din Republica Moldova, dar şi de solişti ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila. Scena a fost amplasată în parcarea de lângă Palatul Administrativ şi tot acolo a fost desfăşurat un tricolor lung de câţiva metri, pe care copiii de la Cercetaşii României au scris diverse mesaje patriotice. În aceeaşi locaţie au fost amplasate şi patru plase cu dimensiunea de 6/2 metri, brodate cu motive tradiţionale specifice Transilvaniei, Moldovei, Dobrogei şi Munteniei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro