Mergi la conţinutul principal

Ziua Naţională a Lecturii, celebrată la Centrul de Creație

• instituția de cultură va  sărbători Ziua Națională a Lecturii pe 15 februarie, prin intermediul a două evenimente, ambele transmise live, joi, pe pagina de facebook: Centrul.de.Creatie.Braila

 

Consiliul Județean Brăila - prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) - și Primăria Municipiului Brăila celebrează joi, 15 februarie 2023, Ziua Naţională a Lecturii, prin două  evenimente culturale incluzând „activități de promovare a importanței lecturii și a rutinei de citit”, pentru a face față cu succes provocărilor societății actuale.  

„Primul eveniment se va desfășura la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Brăila și îi va avea ca protagoniști pe supereroii clasei a III-a C, viitoare generație de cititori pe care îi vom susține și noi,  în drumul lor spre descoperirea cărților, precizează organizatorii evenimentului.

Evenimentul va debuta la ora 10.00 și va fi transmis pe pagina de facebook a organizatorului: Centrul.de.Creatie.Braila.

Ziua Națională a Lecturii ne oferă tuturor prilejul să reiterăm importanța cărților în viața noastră și să inițiem împreună obiceiuri de lectură, atât de necesare copiilor și tinerilor din ziua de azi, care au nevoie de rutina lecturii pentru a se bucura de beneficiile ei, precizează reprezentanții Centrului de Creație Brăila.

Cei care vor încuraja viitoarele generații de cititori sunt și reprezentanții proiectului cultural inițiat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, „Poezie la vârsta a III-a”, din care fac parte membrii Uniunii Județene a Pensionarilor, coordonați de Tinca Rusu Preda, precum și alți seniori care s-au alăturat cu bucurie acestui demers cultural.

Evenimentul, deja unul de tradiție în comunitatea brăileană, reunește, lună de lună, persoanele de vârsta a III-a iubitoare de cultură, oameni minunați, adunați în locul și momentul în care poezia și dialogul se vor contopi, într-o lume a frumosului și a inspirației, într-un cadru ce facilitează şi încurajează legăturile interumane și schimbul de idei prin acest tip de activități cultural-artistice ce permit și stimulează participarea la viaţa socială”, precizează organizatorii evenimentului cultural.

„Poezie la vârsta a III-a”, din data de 15 februarie 2024, va fi transmis, de asemenea, live, pe pagina de facebook: Centrul.de.Creatie.Braila, începând cu ora 15.00.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro