Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua Mondiala a Teatrului - diplome si surprize pentru actori si spectatori

Marti seara, la "Maria Filotti" s-a sarbatorit Ziua Mondiala a Teatrului printr-o festivitate, gazde fiind actorii Catalina Nedelea si Liviu Pintileasa. Mesajul international transmis tuturor teatrelor din lume de Inaltimea Sa Sheikh Dr. Sultan Mohammed Al Quasimi, membru al Consiliului Suprem al Emiratelor Arabe Unite, conducator al
Sharjah, a fost citit de eleva Liceului de Arta, Narcisa Novac, dupa care a fost prezentat un film despre Mihail Sebastian, realizat de regizorul Anca Cismaru si actorul George Toropoc. A fost prezentat si un remember "Actorul Petre Simionescu", de catre Marilena Negru si Bujor Macrin. "A fost un urias la propriu si la figurat. Inspira incredere, bucurie, intra ca un print in teatru. Mi-a dat bucuria pe care sintem toti obligati sa o avem cind sintem pe scena, bucuria de a veni in fiecare seara sa ne oferim inima. Asta am invatat eu de la profesorii mei, de la maestri mei, de la Petre Simionescu", a spus actorul Bujor Macrin.
Amintirile depanate au fost completate si de un film documentar despre personalitatea actorului Petre Simionescu, realizat tot de Anca Cismaru si George Toropoc. Actorul George Toropoc a oferit diplome de onoare angajatilor care au implinit mai mult de 25 de ani de activitate in teatru: actorilor Nicolae Taranu, Bujor Macrin si Valentin Mircea, scenografului Gheorghe Mosorescu si oamenilor din spatele scenei, fara de care activitatea nu s-ar putea desfasura: Evanghelita Dehelean, Rica Grigore, Ionel Stoian. Actrita Liliana Ghita a fost cea care a inminat diplomele spectatorilor fideli, 16 la numar, iar directorul Veronica Dobrin a multumit sponsorilor pentru faptul ca au sprijinit mereu financiar teatrul, oferindu-le diplome de onoare. La aceasta festivitate au primit cite o diploma si doi actori care s-au remarcat prin calitatea jocului si prin implicarea in proiectul "Terapie prin teatru": Alin Florea si Liviu Pintileasa. A fost oferit si un premiu de debut elevului Adrian Stefan. In final au fost oferite diplome de onoare tuturor posturilor de televiziune, agentiilor de presa, ziarelor si posturilor de radio, iar Directia pentru Cultura a oferit la rindul sau o diploma de merit conducerii teatrului.
Prima parte a serii s-a incheiat cu o retrospectiva a premierelor din anul 2006, iar in partea a doua Teatrul "Maria Filotti" a oferit un concert de camera sustinut de Cvartetul "Echo". Au fost interpretate miniaturi muzicale foarte cunoscute, din creatia universala.
Din pacate, evenimentul nu a fost onorat de nici una dintre oficialitatile orasului, care au ignorat acest moment important din viata teatrului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii