Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua Mamei sarbatorita de prescolari

In majoritatea gradinitelor, in aceste zile se sarbatoreste Ziua mamei, moment important in care copiii isi demonstreaza dragostea pentru cea care sta mereu linga ei si le sprijina pasii in viata. In continuare, prezentam citeva momente deosebite din gradinitele brailene.

"De ziua Mamei" la Gradinita nr. 37, "Dumbrava Minunata"

Intr-un cadru festiv, ieri, prescolarii de la Gradinita nr. 37, "Dumbrava Minunata" au sarbatorit Ziua Mamei. Desfasurat sub motto-ul: "Dumnezeu nu poate fi peste tot, de aceea le-a creat pe mame", spectacolul oferit de micuti a incintat publicul. Au recitat, au cintat si au dansat, iar la sfirsit au oferit cadouri surpriza. De mai bine de o saptamina, copiii, indrumati de cele doua educatoare, Firica Ionescu si Sterica Picos, picteaza, decupeaza, confectioneaza daruri pentru mame, aranjamente florale si inimioare pe care copiii, dupa putere si talent, au pictat chipul celor care le-a dat viata. "Nu exista pe lume nici prietenie, nici iubire care s-o egaleze pe cea a unei mame pentru copilul ei. Sarbatorim astazi, 8 Martie, prin cintec, poezie, dans. Pentru fiecare dintre noi, Ziua mamei este una speciala si de aceea, astazi ne dorim sa va bucurati din tot sufletul de darurile noastre, infime ca valoare materiala, dar imense pentru suflet, pentru ca, orice mama spune: "Te-am iubit inainte sa te concep/ Te-am iubit inainte sa te nasti/ Mi-as da viata pentru tine cu o ora inainte sa apari/ Acesta este miracolul iubirii". Va dorim sanatate, bucurii, impliniri si realizari alaturi de intreaga famile, dar mai ales alaturi de fiinta cea mai draga - copilul. La multi ani!" au spus, in deschiderea spectacolului, cele doua educatoare.

Saptamina dedicata mamei la Gradinita nr. 9 "Micul Print"

Ziua mamei este sarbatorita si la Gradinita nr. 9 "Micul print", care
include si gradinitele nr. 18 si nr. 19, prin actiuni care s-au derulat
timp de o saptamina. Totul a inceput imediat dupa 1 Martie, cind s-
au confectionat felicitari si mici daruri pentru mamici, pe 3 martie
micutii au sustinut un program artistic in fata batrinelor de la
Caminul "Sf. Petru si Pavel", aducind o raza de soare in privirile lor,
iar pe 6 martie au vernisat o expozitie cu desenele lor, ce a avut ca
titlu "Mama in ochi, inima si suflet de copil", gazduita de Liceul de
Arta. Pe 7 martie micutii au sustinut un spectacol in fata parintilor cu
ocazia zilei de 8 Martie, dupa care le-au aratat parintilor expozitia
de desene de la Liceul de Arta. Saptamina de actiuni se incheie cu
concursul "Un gind despre mama mea", in care prescolarii se vor
intrece spunind povestiri despre mame. "Primavara nu vine numai
pe dealuri si cimpii, ci si in sufletele noastre. De la ea invatam sa ne
deschidem sufletul pentru soare si sa fim purtatori de lumina. A fost
o saptamina in care prescolarii au trudit pentru a arata dragostea si
recunostinta pentru fiinta cea mai draga de pe pamint, mama" a
spus directorul gradinitei nr. 9, Mirela Malaiea.

"Bucuriile primaverii" la Gradinita nr. 40

Prescolarii de la Gradinita nr. 40 au vernisat, la Teatrul de Papusi "Carabus", o expozitie cu tema "Bucuriile primaverii", in care au expus lucrari realizate in tehnici de lucru diferite: desen, pictura, modelaj, colaj. Printr-un joc al formelor si culorilor, micutii indrumati de educatoare au incercat sa redea cu inocenta si sensibilitatea specifica virstei chipul mamei - fiinta cea mai draga lor, universul copilariei, dar si bucuria sosirii primaverii si trezirea naturii la viata. Manifestarea a fost organizata in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean, reprezentat prin inspectorul de specialitate, Dumitra Dumbrava.

Copiii de la Gradinita Speciala au primit o vizita de suflet

Copiii de la Gradinita nr. 23 au facut o surpriza placuta copiilor si educatoarelor din cadrul Scoalii speciale de fete. Cu mic cu mare, aproximativ 36 de prescolari de la grupa mijlocie, condusa de educ. Stana Pirosca, si grupa mare, condusa de educ. Florica Sterian, i-au vizitat pe colegii lor mai mici de la gradinita speciala oferindu-le un scurt program de cintece si poezii despre ziua mamei. La final prescolarii au oferit daruri, atit copiilor, cit si personalului gradinitei speciale. "Actiunea face parte dintr-un schimb de experienta pe care gradinitele noastre in desfasoara de mai mult timp in vederea integrarii in comunitate a copiilor cu dizabilitati. Prin aceasa vrem sa aratam ca toti copiii, infiderent de starea lor sint ocrotiti si iubiti cu aceeasi dragoste", a spus educ. Stana Pirosca.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii