Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua Europei sarbatorita si la Penitenciarul Tichilesti

Tinerii si minorii din Penitenciarul Tichilesti marcheaza ziua de 9 mai - Ziua Europei prin desfasurarea unor activitati socio-culturale care ii ajuta sa isi imbunatateasca cunostintele legate de Uniunea Europeana. Astfel in cadrul PMT a fost amenajat un spatiu alocat Uniunii Europene, intr-una din salile din scoala, unde s-au organizat doua concursuri care au avut rolul de a stimula creativitatea tinerilor in acest domeniu. Este vorba despre un concurs de eseuri pe tema integrarii Romaniei in UE si un concurs tematic intitulat "Romania si integrarea europeana". De asemenea, tinerii vor avea parte si de distractie, in prezent pregatindu-se un spectacol artistic ce va fi prezentat atit in incinta institutiei cit si in comunitate.
Tot pentru a marca ziua de 9 mai, la sfirsitul lunii februarie, a fost lansat proiectul "Tineri in Europa - impreuna prin arta si valori", finantat de Uniunea Europeana, prin Programul Fondul Europa.
Proiectul este derulat de Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana in parteneriat cu Asociatia Angel si Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti.
"Proiectul vizeaza aducerea informatiei europene mai aproape de tinerii cu virste cuprinse intre 14 si 19 ani din PMT, prin implicarea activa a tinerilor, profesorilor si educatorilor in adaptarea si transmiterea informatiei. In cadrul proiectului, din cei aproximativ 300 de minori si tineri, 100 au fost implicati activ in realizarea activitatilor cultural artistice de promovare a valorilor europene, realizarea de cluburi de informare europeana, participare la concursuri" a precizat purtatorul de cuvint al PMT Tichilesti, Ionel Dinca.
Acesta a mai spus ca, in perioada urmatoare, 10 profesori si educatori din institutie vor participa la diverse sesiuni de informare in cadrul carora vor primi informatii despre legislatia europeana si accesul la fondurile europene.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii