Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua Europei sarbatorita de elevi romani si italieni

Timp de o saptamina, la Braila, la Liceul de Arta, au fost in vizita 11 elevi si cinci profesori de la Institutul Tehnic si Comercial "Enrico Fermi" din Lanciano, regiunea Abruzzo, Italia, in cadrul proiectului lingvistic "Puterea artei ii uneste pe oameni": directorul scolii, Daniela Rollo, Giovana Ferannte si Luigi Marcuci, coordonatori, si profesoarele Maria de Joannon si Wanda Pervechele. Elevii si profesori au participat la ore, alaturi de elevii romani si au realizat activitati comune: au elaborat ghidul de conversatie trilingv, au repetat pentru spectacolul ce a sarbatorit Ziua Europei si au realizat excursii la Vulcanii noroiosi si tabara de sculptura Magura din judetul Buzau.
Spectacolul prezentat ieri pe scena Teatrului "Maria Filotti", in cinstea Zilei Europei, a avut doua parti, una realizata de elevii italieni si o alta realizata de elevii romani. Mesajul spectacolului fost cel de pace, de intelegere, de bucurie. Ca protagonisti ai primei parti au fost 12 elevi italieni: Lorena Fizzani, Nicola Bucciarelli, Sabina Barbella, Fabiana Finocchio, Valerio D'Odidio, Nicolina Carpineta, Francesca Celeste, Andrea Tucci, Francesca Maccarone, Paola Rosato si Davide Cocco. A urmat, in partea a doua, un spectacol sustinut de elevii Liceului de Arta, momente instrumentale, coregrafice si de muzica usoara.
Vizita delegatiei din Italia se va incheia duminica, dupa ce vor face o vizita si la Bran. Directorul Institutului Tehnic si Comercial "Enrico Fermi" din Lanciano, Daniela Rollo, a spus ca nu a sesizat diferente esentiale intre sistemele de invatamint roman si italian, insa difera stilul de predare. "La noi exista si licee de arta, dar la acestea nu se preda decit pictura si arhitectura. Pentru muzica, dans se urmeaza scoli particulare sau, dupa colegiu, Conservatorul. Aici sistemele noastre difera foarte mult. In ceea ce priveste orasul, mi-a placut foarte mult, este viu, iar apropierea Dunarii ii da un farmec aparte. Am fost impresionata si de caldura cu care ne-au primit oamenii. A fost foarte frumos", a mai spus Daniela Rollo. La Liceul de Arta, proiectul este coordonat de invatatoarea Dorina Damian si profesoara de limba franceza Viorica Presada.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii