Mergi la conţinutul principal

Ziua de 24 Ianuarie sărbătorită la Brăila, dar fără Hora Unirii

* Instituția Prefectului a anunțat, vineri, programul dedicat Zilei Unirii Principatelor Române, 24 Ianuarie, la Brăila * întâlnirea oficialităților civile și militare precum și întreaga ceremonie va avea loc, ca de obicei, în fața  monumentului Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de pe bulevardul Cuza, intersecție cu Calea Călărașilor * având în vedere restricțiile impuse pe perioada stării de alertă, participanții la eveniment nu vor avea voie să se prindă în Hora Unirii, așa cum se întâmpla în anii anteriori, a specificat Prefectura

 

 

 

Autoritățile brăilene vor organiza o serie de evenimente pentru a marca Ziua Unirii Principatelor Române, 24 Ianuarie, însă cu respectarea restricțiilor. Asta a anunțat, vineri, Prefectura Brăila, prezentând programul pregătit pentru Ziua de 24 ianuarie. Evenimentele vor avea loc, ca de obicei, pe Platoul de la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, intersecția bulevardului Cuza cu Calea Călărașilor. Potrivit Prefecturii Brăila, programul va fi următorul: ora 10:50 - Întâlnirea oficialităților civile și militare; Ora 11:00 - Ceremonialul militar: Semnalul trompetului, marșul de întâmpinare, prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă și trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, intonarea Imnului Național al României; 11:10 - Serviciul religios oficiat de un sobor de preoți; 11:20 - Evocarea Momentului „24 Ianuarie 1859” - Iulian Timofei - Prefectul Județului Brăila; 11:25 - Program artistic prezentat de către formații și soliști din Municipiul Brăila, precum și un program de Muzică Militară.

La ora 11:35 va avea loc depunerea de buchete de flori la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din partea: Primăriei Municipiului Brăila; Consiliului Județean Brăila; Instituția Prefectului – Județul Brăila; Garnizoana Brăila (I.J.J., I.P.J., I.S.U. și D. J. I). La 11:45 - Defilarea Gărzii de Onoare.

Potrivit reprezentanților Prefecturii, ”din motive de securitate sanitară, în contextul epidemiologic actual, participanții la eveniment nu se vor prinde în Hora Unirii, așa cum se întâmpla în anii anteriori”.

 

 

Jandarmii vor asigura ordinea la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române

 

Jandarmii brăileni vor fi prezenți în zona desfășurării manifestărilor, pentru siguranța participanților la eveniment.

Pentru această misiune, vom avea alături efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Dunărea» al județului Brăila și Poliției Locale Brăila. Prezența noastră este destinată, în primul rând, prevenirii oricăror incidente, dar și combaterii posibilelor fapte antisociale. La nevoie, puteți conta pe ajutorul colegilor noștri ori apelați numărul unic de urgență 112, este mesajul transmis de jandarmi.

Totodată, oamenii legii recomandă participanților să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului Sars-CoV-2, stabilite de autorități.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro