Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua Armatei sarbatorita la Cercul Militar

Pentru a sarbatori Ziua Armatei, la Cercul Militar s-au vernisat doua expozitii, una de fotografie si alta de grafica satirica pe teme cazone.
Expozitia foto cuprinde citeva zeci de imagini care ilustreaza aspecte din viata unitatilor militare brailene, ale Garnizoanei, de la Pontonieri, Cercetasi, Artilerie si de la unitatile de marina. Cele mai bune fotografii au fost deja trimise la expozitia internationala de fotografie care se desfasoara la Sibiu in perioada 25 octombrie - 25 noiembrie. Expozitia de fotografii de la Cercul Militar are caracter permanent, ea urmind sa fie schimbata abia peste un an.
Cea de-a doua expozitie ii apartine lui Dumitru Stefanescu Stef si prezinta o retrospectiva a lucrarilor cu care a participat la Festivalul de umor cazon de la Sibiu, in perioada 2002 - 2006. Dumitru Stefanescu Stef este locotenent in rezerva, a absolvit Institutul de Marina "Mircea cel Batrin" si Scoala de Arte "Vespasian Lungu", la clasa Mihail Gavrilescu. A realizat 15 expozitii personale, 10 de pictura si cinci de grafica satirica. Acum este inginer la SC Braicar S.A. Conducerea Cercului Militar i-a oferit lui Dumitru Stefanescu Stef Diploma de onoare pentru colaborarea fructuoasa in domeniul picturii si graficii.
Dupa vernisaje, a avut loc un simpozion sustinut de cercetatori stiintifici de la Institutul pentru Studii Politice de Aparare si Istorie Militara Bucuresti. Cerasela Moldoveanu a vorbit despre "Semnificatia istorica a zilei de 25 octombrie, Ziua Armatei Romane", iar Serban Pavelescu a prezentat "Reforma militara si modernizarea societatii in Romania, de la cautarile secolului XX la provocarile secolului XXI".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii