Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Zilele usilor deschise" la Fundatia "Lumina"

Fundatia "Lumina" sarbatoreste in acest an 10 ani de la infiintare. Intitulate "Zilele usilor deschise", manifestarile organizate cu acest prilej includ vizite la Centrul Social "Lumina", intilniri ale echipei de lucru a fundatiei cu beneficiari, discutii cu voluntarii.
Pina-n prezent au beneficiat de serviciile oferite de membrii fundatiei aproximativ 300 de tineri proveniti din centrele de plasament, alti 520 care au fost consiliati si calificati din punct de vedere profesional, 100 de persoane care s-au confruntat cu violenta domestica, 3.000 de cetateni care au apelat la Biroul de Consiliere pentru Cetateni. De asemenea, reprezentantii a aproximativ 150 de firme au urmat cursuri in ceea ce priveste dezvoltarea afacerilor. Potrivit unui raport din 2006, costul mediu lunar al serviciului pentru tinerii proveniti din centrele de plasament este de 3500 lei/luna, iar costul mediu lunar pe beneficiar este de 105 lei. Sursele de finantare sint: 60 % - subventie acordata potrivit Legii nr. 34 /1998 de catre Ministerul Muncii Familiei si Egalitatii de Sanse, 30 % contributia beneficiarilor la plata cheltuielilor administrative si 10 % contributia fundatiei. In ceea ce priveste Centrul de Zi pentru Copii, menit a diminua fenomenul cersetoriei in rindul copiilor, Maria Jerlaeanu, director al fundatiei a precizat ca "acesta a functionat in perioada aprilie 2002 - iunie 2005 si, ulterior, a intrat in conservare din lipsa de fonduri. Odata cu modificarea legislatiei potrivit careia autoritatile trebuie sa se implice in activitatea centrelor de zi, au fost reluate discutiile si speram ca, pina la sfirsitul lunii iulie, sa fie reluata activitatea. Consiliul Local Municipal va asigura masa calda. Centrul de zi pentru copii va fi rezultatul colaborarii dintre fundatie, Primarie si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Capacitatea acestuia va fi de 20 de locuri". La discutiile de ieri au fost invitati sa participe si parlamentarii: Gabriel Simionescu, senator PSD, Dan Sabau, senator PLD, Mihai Tudose, deputat PSD si Horia Vasioiu, deputat PD. Acestia sint insa ocupati cu activitatile de la Bucuresti si s-a stabilit ca discutiile sa aiba loc dupa 1 iulie cind vor avea prilejul sa consilieze cetatenii braileni in cadrul Biroului de Consiliere pentru Cetateni, timp de 1, 2 ore pe saptamina.
Maria Jerlaeanu a precizat ca a fost modificata structura Consiliului Director, presedinte fiind acum prof. Radu Musat, vicepresedinte - Iulian Zamfir si secretar - Cornel Sandulescu. Astazi, in sedinta extraordinara a Consiliului Director va fi inminat titlul de membru de onoare Monicai Gervais, reprezentant al sectorului neguvernamental din Franta.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii