Mergi la conţinutul principal

Zilele Brăilei, programul complet

* până pe data de 15 august, Brăila îmbracă straie de sărbătoare cu ocazia Zilelor Municipiului și găzduiește o paletă vastă de manifestări, în diverse zone ale orașului

 

 

 

Până pe data de 15 august, Brăila îmbracă straie de sărbătoare cu ocazia Zilelor Municipiului și găzduiește o paletă vastă de manifestări, în diverse zone ale orașului. Pe parcursul acestor zile, ne vom bucura de Festivalul Național de Folclor “Lină Chiralină”, de Festivalul Național de Teatru pentru Copii și Tineret “Cărăbuș“, de Târgul Național al Meșterilor Populari, de Competiția de canotci 10+1 coordonată de Ivan Patzaikin, de Parada Mașinilor de Epocă de Târgul Național al Anticarilor și Buchiniștilor, de concerte și spectacole cu artificii și lasere.

 

Sâmbătă, 11 august, de la ora 11.00, la Brăila Mall va putea fi vizitată o expoziție de navomodele, expoziție de obiecte marinărești și de uniforme militare de marină de epocă. La ora 17.00 va fi un spectacol dedicat Zilei Marinei Române, susținut de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, la 18.00 - atelier de noduri și lucrări de matelotaj, cu demonstrații de mânuiri de armă și întâlnire cu zeul Neptun.

De la ora 18.30 - expoziție mașini de epocă, parada mașinilor de epocă urmând  traseul: Brăila Mall - Bariera Călărașilor - Calea Călărașilor - Piața Traian - Calea Galați - Bulevardul Dorobanților - Strada 1 Decembrie 1918 - Strada Griviței - Calea Călărașilor - Parcarea Primăriei.

 

La Carrefour Brăila, de la ora 17.00 va începe un spectacol folcloric susținut de Ansamblul “Crai Nou” din  Brașov, iar de la 19.30 va evolua Școala de dans Elegance – street dance, Trupa D-strict.

 

În Parcul Zoologic manifestările vor începe la ora 11.00 cu un spectacol de teatru pentru copii, “Pisica Miao-Miao”, prezentat de Trupa de Teatru Independent “Bursucel” din Brăila și picturi pe față, realizate de elevi ai Liceului  de Arte “Hariclea Darclee”.

 

În Parcul Caporal Mușat, de la ora 18.00,  Asociația “Teatrul pentru toți” din Pitești va prezenta un spectacol de teatru pentru copii “Prințul și vrăjitoarea”, iar de la ora 19.00 va avea loc un spectacol folcloric susținut de elevii Școlii Populare de Arte “Vespasian Lungu”, coordonator prof. Viorel Toader.

 

În Parcul Monument, de la ora 10.30, la fântâna arteziană se va desfășura un  concurs de robo nave, organizat de Biblioteca Județeană “Panait Istrati”, iar la 11.30 Teatrul de Păpuși “Gulliver” din Galați va prezenta spectacolul de teatru pentru copii “Vasilache și Mărioara”. După amiază, de la ora 17.00 - spectacol folcloric susținut de Ansamblul “Armonia” din Oradea - Bihor; la 18.40 - spectacol de teatru pentru copii “Poveștile copilăriei”, prezentat de Liceul de Arte “Hariclea Darclee” din Brăila; la 19.30 - spectacol de dansuri elene susținut de Ansamblul “Pandora”, coordonator Constantin Haraga, iar de la ora 20.00 - cântece tradiționale evreiești prezentate de corul “Macabi”, acompaniat de formația “Bucharest Klezmer Band” și grupul de dansuri israelite “Hora” al Comunității Evreilor București.

 

În Piața Independenței, de la ora 18.00 - Simultan de șah cu Iulian Preda și 64 de tineri șahiști.

 

Pe Strada “Mihai Eminescu”, de la ora 10.30 - ateliere creație și pictură cu actorii Teatrului de Păpuși Brăila, iar la 12.00 - spectacol susținut de Asociația “Altona” din Cerna, județul Tulcea, coordonator Andreia Taun.

De la ora 17.00 - spectacol folcloric susținut de Ansamblul “Mugurelul” din  Sighet – Maramureș, la 18.20 - picturi pe șevalet și picturi pe față, realizate de elevi de la Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, iar de la 19.30 - spectacol folcloric susținut de Ansamblul “Raduga”, din Iași.

 

În Grădina Publică, manifestările vor începe la ora 10.30 cu ateliere improvizație și mișcare pe ritmuri muzicale cu Teatrul de Păpuși Brăila; la11.00 - spectacol de teatru “Apa este sursa vieții” , prezentat de copiii de la Grădinița nr. 37 “Dumbrava Minunată”; la 11.30 - spectacolul “Lecția de dans”, susținut de copiii de la Grădinița nr. 1 “Narcisa” Brăila și ateliere de creație de la Biblioteca Județeană “Panait Istrati”.

De la 17.30 -spectacol de teatru pentru copii, “Rățușca cea urâtă” , cu trupa  Teatrului “Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, iar de la 20.30 - Jazz & Blues In The Garden: Irina Popa&Cornel Cristei Quartet, Hot Leeks Quintet - Iulian Vrabete-bas și George Baicea- voce.

 

În Parcul de pe Calea Galați, de la ora 17.00 -spectacol folcloric susținut de Ansamblul “Bahluiețul” din Iași, iar la 18.45 - recital Georgiana Ciutacu.

 

Pe Faleza Dunării manifestările vor începe la ora 9.00,  cu Ziua Porților Deschise organizată de Flotila Fluvială, pe faleză, în dreptul Morii Violatos, unde vor avea loc: prezentarea navelor, armamentului și tehnicii din dotare, vizitarea navelor militare, jocuri marinărești (alergarea în sac, aruncarea bandulei, tras la parâmă); prezentarea de filme cu activitățile desfășurate de navele U.M. 02042 și U.M. 02080, întâlnirea cu Zeul Neptun și pirații.

De la ora 18.30 - Festivalul de folclor “Lină Chiralină”, cu festivitate de premiere, spectacol și Gala Laureaților, iar de la 21.10 - spectacole susținut de Mărioara și Viorel Radu, de Ansamblul “Cârpești”, Raionul Cantemir - Republica Moldova, iar de la 22.10 - Ansamblu Folcloric “Elektroporcelan”, din Arandjelovac, Serbia.

 

 

Duminică, 12 august, de la 11.30, la Brăila Mall va fi un spectacol folcloric susținut de Ansamblul “Moineșteanca” din Moinești - Bacău.

 

În Parcul Monument, de la ora 10.30 - ateliere de creație ale Teatrului de Păpuși Brăila– “Îmi construiesc singur păpușa”, iar la 11.30 - spectacol de teatru pentru copii “Prințul și vrăjitoarea” prezentat de Asociația “Teatrul pentru toți” din  Pitești.

La ora 16.00 - concurs național de carturi, la 17.15 - spectacol de muzică  ușoară, populară și folk, susținut de elevii, absolvenții și membrii Trupei Quantum a Școlii Populare de Arte “Vespasian Lungu”- coordonator prof. Viorel Toader și prof. Florin Lazăr; la19.00 - spectacol folcloric susținut de Ansamblul “Răduga” din Iași, urmat de spectacolul de teatru pentru copii, “Rățușca cea urâtă”, prezentat de Teatrul “Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea și picturi pe față, realizate de elevi ai Liceului de Arte “Hariclea Darclee”, iar de la ora 20.20 filmul “Păcală”, cu: Sebastian Papaiani, Mariella Petrescu, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Vasilica Tastaman, în regia lui Geo Saizescu.

 

În Piața Independenței, de la ora 10.00 - expoziție mașini de epocă și concurs tehnico-aplicativ cu mașini de epocă, iar de la ora 18.00-întâlnire cu personaje din desene animate, parada costumelor și personajelor, pe traseul: Calea Călărașilor – Bariera Călărașilor – Parcul Monument.

 

Pe Strada “Mihai Eminescu”, de la ora 10.30 - ateliere de creație și pictură , cu trupa Teatrului de Păpuși Brăila; la 19.00 - spectacol susținut de trupa de dans aerobic și dans popular stilizat Phoenix, a Palatului Copiilor, coordonator prof. Ion Steliana; la 19.40 - spectacol folcloric al Ansamblului “Grâușorul” din Unirea, iar la 20.20 - spectacol susținut de Ansamblul “Cârpești”, Raionul Cantemir - Republica Moldova.

 

În Grădina Publică, de la 10.30 - atelire de creație “Să învățăm să mânuim păpuși” cu Teatrul de Păpuși Brăila, iar la11.30 - spectacol de teatru pentru copii, “Poveștile copilăriei” prezentat de Liceul de Arte “Hariclea Darclee” și picturi pe față. La ora 17.00 - Ateliere de creație ale Bibliotecii Județene “Panait Istrati”, la

18.00 - concert vocal-instrumental susținut de Filarmonic Lyra “George Cavadia”, urmat de un recital coral “Cântați cu noi”, susținut de Corul Mixt Trison al Școlii Populare de Arte “Vespasian Lungu”, dirijor prof. Marcica Lupu, iar de la 

20.30 - Gală de Modă, creații semnate de designerul Florentina Giol.

 

În Parcul de pe Calea Galați, de la ora 18.00 - concurs de șah “Brăila, orașul cu salcâmi”, coordonator prof. Iulian Preda, iar de la 18.30 - recital Georgiana Ciutacu, urmat de un spectacol folcloric susținut de Ansamblul “Grâușorul” din localitatea Unirea.

 

Pe Faleza Dunării, de la ora 18.45 - spectacol de dansuri elene susținut de Ansamblul “Pandora”, coordonator Constantin Haraga; la 19.30 - recital Mihai Constandache; la 19.50 - Ansamblul “Parnassos” al Comunității Elene din Brăila;

la 20.15 - recital Cosmina Elena Spînu și Laurențiu Marian Ion; la 20.30 - recital Magdalena Duțu; la 21.00 - Școala de dans Elegance – street dance, Trupa D-strict; 21.10 - The Motans, iar de la 22.00 - Ștefan Bănică Junior.

 

Luni, 13 august, la Brăila Mall, de la 9.30 - Concurs Național de Karting - probe demonstrative și de îndemânare, iar de la ora 18.30 - spectacol de teatru pentru copii, “Capra cu trei iezi” , prezentat de Teatrul Republican Muzical- Dramatic “B. P. Hașdeu” și picturi pe față – Liceul de Arte “Hariclea Darclee”.

 

În Parcul Caporal Mușat, de la ora 18.00 - concurs de șah “Brăila, orașul cu salcâmi”, coordonator prof. Iulian Preda, iar de la 19.00 - Concert de Promenadă susținut de Asociația Voces Concordiae.

 

În Parcul Monument, de la ora 10.30 - ateliere improvizație și mișcare pe ritmuri muzicale cu Teatrul de Păpuși Brăila și la 11.00- lansare Cd – Comunitatea Rușilor Lipoveni din Brăila. La 18.30 - spectacol de teatru pentru copii, “Capra cu trei iezi”, susținut de Teatrul pentru Copii și Tineret “Vasilache” din Botoșani, iar de la 20.15 - filmul “Tatăl fantomă”, cu : Marcel Iureș, Mihaela Sîrbu, Victor Rebengiuc, Mihai Constantin, Valer Dellakeza, Bujor Macrin, regia Lucian Georgescu.

 

Pe Strada “Mihai Eminescu”, de la ora 19.00 - spectacol susținut de “Steluțe Dunărene”, coordonator prof. Liliana Toader, iar de la 20.00 - spectacol susținut de Ansamblul “Constantin Condruz” din Gemenele.

 

În Grădina Publică, la ora 10.30 încep atelierele de creație și pictură ale Teatrului de Păpuși Brăila și ale Centrului Europe Direct Brăila “Europa Copiilor”;

la 18.30 - spectacol de teatru pentru copii, “Cărăbuș în pădurea cu povești” , prezentat de Teatrul de Păpuși Brăila, iar de la 19.15 - program artistic susținut de Ansamblul “Nufărul” de la Palatul Culturii Cahul, Republica Moldova, Marta Oprea și Nicoleta Ghelase.

 

În Parcul de pe Calea Galați, de la ora 19.00 - spectacol de dansuri elene susținut de Ansamblul “Pandora Junior”, coordonator Constantin Haraga.

 

Pe Faleza Dunării, de la ora 19.00 - spectacol susținut de Georgiana Ciutacu, Cornel Ciubotariu, Roxana Ștefan și Roxana Florea; la 19.50 - spectacol folcloric susținut de Ansamblul “Garofița”  din Lanurile, coordonator prof. Epure Marius Sandrino; 20.10 - spectacol susținut de Ansamblul de dansuri tradiționale din Shumen - Bulgaria, urmat de Ansamblul de dansuri tradiționale Nilüfer - Turcia.

De la ora 21.15 - spectacol susținut de trupa “Antic”, iar de la ora 22.00- Alina Eremia.

 

Marți,14 august, la Brăila Mall, de la ora18.30 – “Comoara Tâlharului”, spectacol prezentat de Teatrul municipal de păpuși “Guguță”, din Chișinău - Republica Moldova.

 

În Parcul Caporal Mușat, de la ora 19.00 - spectacol de dansuri elene susținut de Ansamblul “Pandora Junior”, coordonator Constantin Haraga.

 

În Parcul Monument, de la ora 10.30 - atelire de creație “Să învățăm să mânuim păpuși” cu Teatrul de Păpuși Brăila, atelierele Centrului Europe Direct Brăila “Europa Copiilor”, iar de la 11.30 - spectacol de teatru pentru copii, “Comoara tâlharului”, prezentat de Teatrul Municipal de Păpuși “Guguță” din Chișinău și picturi pe față realizate de elevi de la  Liceul de Arte “Hariclea Darclee”.

De la ora 18.30 - spectacol de teatru pentru copii, “Capra cu trei iezi”, cu Teatrul Republican Muzical- Dramatic “B. P. Hașdeu”; la 19.15 - spectacol susținut de Ansamblul de dansuri tradiționale din Shumen - Bulgaria; 19.45 - spectacol susținut de Ansamblul de dansuri tradiționale Nilüfer- Turcia, iar de la

20.30 - filmul “Live”, cu : Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Crina Tofan, Ioana Blaj, Constantin Chiriac, Catrinel Dumitrescu, Adrian Titieni, Doru Ana, Claudiu Bleonț, Mircea Badea, regia Vlad Păunescu.

 

Pe Strada Mihai Eminescu, de la ora 18.00 - concurs de șah “Brăila, orașul cu salcâmi”, coordonator prof. Iulian Preda, iar la 19.00 - program artistic susținut de Ansamblul “Nufărul” de la Palatul Culturii din Cahul, Republica Moldova, Marta Oprea și Nicoleta Ghelase

 

În Grădina Publică, la ora 18.30 - spectacol de teatru pentru copii, “Capra cu trei iezi” , prezentat de Teatrul pentru copii și tineret “Vasilache” din Botoșani și picturi pe față realizate de elevi de la Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, iar de la

19.30 - Concert de Promenadă susținut de Asociația Voces Concordiae.

 

Pe Faleza Dunării, la 19.30 - spectacol de muzică ușoară prezentat de “Art Morena” din Moreni; 20.30 - Recital Laurențiu Ion; 20.45 - Recital Valentina Enea; 21.00 - Jampa Orchestra; 22.00 - Ruby.

 

Miercuri, 15 august, în Parcul Monument, de la ora 12.30 - Concert de Fanfară susținut de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, iar de la 18.30 - program artistic susținut de Ansamblul “Nufărul”, de la Palatul Culturii Cahul, Republica Moldova, Marta Oprea și Nicoleta Ghelase.

 

La Teatrul “Maria Filotti Brăila -Sala Oglinzilor”, de la ora 17.00 - festivitate de acordare a titlului de cetățean de onoare Nicu Alifantis și spectacol susținut de Trupa “Antic”, iar la 17.30 - festivitate de premiere 50 de ani de căsnicie.

 

Pe Faleza Dunării, de la ora 10.00 - Ziua Marinei Române - ridicarea pavilionului, geacului și a marelui pavoaz; parada navelor militare; exerciții navale; parada navelor civile; sosirea zeului “Neptun” - botezul marinarilor, concursuri și jocuri marinărești; concursuri de bărci.

La ora 19.15 - spectacol de muzică ușoară “Art Morena” din Moreni; 19.55 – prezentare echipa brăileană de handbal – HC Dunărea Brăila; spectacol susținut de trupa de dans aerobic și dans popular stilizat Phoenix, a Palatului Copiilor, coordonator prof. Ion Steliana ; la 20.20 - recital Alexandra Trifan, Ionela Dudu, Grupul “Steluțe Dunărene”; 20.50 - Show cu fachiri; 21.00 - Irina Rimes; 22.00 - Smiley; 22.45 - spectacol de lasere și artificii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro