Mergi la conţinutul principal

Zile de vară fără fântâni arteziene în Brăila

• instalaţiile din municipiu sunt funcţionale, în principiu, dar nu sunt pornite din cauza stării de alertă • autorităţile spun că, deocamdată, nu vor să creeze puncte de atracţie care să strângă laolaltă prea multe persoane

 

Deocamdată nu e cazul, fiindcă se anunţă în continuare zile ploioase cu temperaturi suportabile, însă chiar dacă va urma o periodă caniculară, fântânile arteziene din municipiul Brăila nu vor fi puse în funcţiune, din cauza situaţiei generate de pandemia de coronavirus. Reprezentanţii Primăriei ne-au spus că majoritatea instalaţiilor de acest gen existente pe raza oraşului nostru sunt funcţionale şi ar putea fi pornite în orice moment, însă acest lucru nu se va întâmpla până la încetarea oficială a stării de alertă. “Nu vrem să creăm puncte de atracţie în jurul acestor fântâni, la care să se adune prea mulţi oameni, în contextul în care încă trebuie respectate regulile de distanţare socială. Toate fântânile sunt funcţionale, le avem pregătite. În momentul când va înceta starea de alertă le putem porni fără nicio problemă”, ne-a explicat Marius Termegan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila.

Sursa citată ne-a explicat că inclusiv fântâna arteziană din Piaţa Traian, monument istoric care a trecut printr-o amplă reabilitare, ar putea fi pus în funcţiune în prezent, deoarece instalaţiile de apă şi electrice sunt finalizate. Mai sunt totuşi de pus la punct câteva detalii legate de finisarea rigolei metalice din jurul cuvei, sau punerea la punct a spaţiului verde aferent. Directorul Termegan ne-a dat asigurări că şi aceste amănunte vor fi rezolvate în următoarele zile, aşa încât să poată fi îndepărtat gardul metalic care a împrejmuit şantierul cât timp fântâna a fost în lucru.

În ceea ce priveşte fântâna cinetică din zona Esplanadei, acolo unde se adună foarte multe persoane în timpul zilelor toride de vară, instalaţiile interioare sunt în regulă, însă piesele metalice şi-au pierdut din nou luciul din cauza depunerilor de calciu şi deocamdată nu s-a grăbit nimeni să le cureţe. Reamintim că acest fenomen a apărut şi în anii trecuţi şi a trenat foarte mult timp, motivându-se cu faptul că soluţiile necesare pentru şlefuirea inoxului ar fi foarte scumpe. Până la urmă, specialiştii Companiei de Utilităţi Publice “Dunărea” au găsit o soluţie mult mai ieftină: sarea de lâmâie. Câteva zeci de pliculeţe cu acest compus au fost suficiente pentru ca piesele de inox să strălucească din nou în soare, ca atunci când erau noi. Deocamdată, în această vară, după cât de pătate sunt componentele fântânii cinetice, se pare că meseriaşii CUP “Dunărea” au rămas fără stocurile necesare de sare de lămâie...

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro