Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziaristii arestati in dosarul "Gazeta" au fost eliberati

Magistratii braileni au respins, ieri, cererea de prelungire a mandatului de arestare preventiva a ziaristului Liviu Man, presedintele Trustului "Gazeta" din Cluj, si a inculpatilor Aurel Muresan si Ioan Otel, formulata de Parchet, dispunind, totodata, "punerea de indata in libertate a inculpatilor si inlocuirea arestului preventiv cu interdictia de a parasi tara". Contactat de reporterii nostri, imediat dupa pronuntarea sentintei, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea, ne-a declarat ca institutia pe care o conduce a formulat, deja, recurs impotriva eliberarii celor trei inculpati, acesta urmind a fi judecat la Curtea de Apel Galati. "Nu ma asteptam ca sotul meu sa fie eliberat, motiv pentru care am si plecat spre Cluj", ne-a declarat Milena Adina Man, sotia presedintelui Trustului "Gazeta". "La aceasta ora, astept ca sotul meu sa iasa din penitenciar. Impreuna cu ceilalti colegi pusi in libertate, el va merge la Galati, acolo unde se va judeca recursul Parchetului. Tin sa multumesc sincer presei brailene pentru impartialitatea cu care a tratat subiectul".
Pina ieri dupa-amiaza, la ora 17.45, cei trei inculpati eliberati oficial de judecatori, Liviu Man, Aurel Muresan si Ioan Otel, nu fusesera inca pusi in libertate. Sotia lui Liviu Man ne-a mai declarat ca, in baza unui memoriu formulat de acesta, pe data de 28 martie 2007, presedintele Trustului "Gazeta" din Cluj va fi audiat de Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor, in legatura cu presupusele abuzuri comise de organele de ancheta pe parcursul desfasurarii urmaririi penale. Cit despre recursul declarat de procurori, acesta ar urma sa se judece luni, la Curtea de Apel Galati - potrivt purtarorului de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Braila - insa rudele inculpatilor ne-au declarat ca el ar urma sa aiba loc astazi, la aceeasi instanta de apel.
Dosarul "Gazeta" a fost stramutat la Braila, la inceputul acestei luni, gratie unei hotariri a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei. El a fost intocmit de DIICOT (structura centrala), in urma denunturilor formulate de mai multi oameni de afaceri, politicieni si directori de institutii publice din Cluj si din alte orase din Ardeal. Potrivit reprezentantilor acuzarii, in anul 2004, directorii Trustului "Gazeta" din Cluj, impreuna cu alti citiva ziaristi, ar fi determinat mai multe persoane publice sa incheie contracte de publicitate cu publicatiile trustului de presa, inclusiv in interes personal. Acuzatiile care planeaza asupra inculpatilor in dosarul "Gazeta" sint: santaj si asociere in vederea comiterii de infractiuni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii