Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zi de sarbatoare la Scoala Waldorf

Scoala Waldorf si-a sarbatorit, ieri, patronul spiritual, Rudolf Steiner, nascut chiar pe 27 februarie, cel care a infiintat in Germania, pentru prima data, scolile Waldorf. Directorul unitatii scolare, Rodica Fotache, a precizat ca simteau ca au o datorie morala fata de Rudolf Steiner si au vrut, la 11 ani de la infiintare, sa faca ceva pentru a-l sarbatori. Directorul Rodica Fotache a spus ca programul zilei a avut trei etape pentru ca spatiul este restrins si s-a dorit ca in activitati sa fie implicati toti elevii, inclusiv parintii acestora. "Copiii trebuie sa simta ca este o zi deosebita, si am vrut ca ei sa-si exprime sentimentele fata de scoala prin desen, sa arate cum o vad si cum ar vrea sa fie", a spus directorul Rodica Fotache.
Cu ocazia acestei sarbatori, a fost prezentata copiilor importanta zilei, dupa care au lucrat desene, tablouri din materiale neconventionale. Au fost expuse desene ale copiilor si caietele lor de epoca, ce ilustreaza preocuparea lor si a cadrelor didactice pentru ca acestea sa fie oricind surse importante de informatii. "Si-au adus cele mai frumoase caiete. Caietul trebuie sa fie ingrijit, sa contina toate informatiile, tot ce este esential. Aceste caiete le realizeaza ca pe un manual, astfel incit atunci cind se finalizeaza un modul principal copilul sa aiba caietul ca o sinteza. O caracteristica a scolii noastre este faptul ca noi folosim caiete cu foaie velina. Consideram ca liniile ingradesc, uniformizeaza, iar un scris pe un caiet cu foaie velina ne ajuta si pe noi sa-i cunoastem mai bine", a explicat directorul Fotache.
La ora 12.00, scoala a fost vizitata de invitati, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar, ai administratiei locale, dar si directori ai scolilor care in timp au sustinut Scoala Waldorf. Musafirii au putut vizita scoala, au admirat lucrarile elevilor si au asistat la o prezentare pe videoproiector a institutiei.
Seara, activitatile au continuat pe ateliere, unde elevii, alaturi de parinti, s-au relaxat realizind tablouri din lina, papusi, au cusut figuri geometrice pe hirtie si au participat la atelierul de gastronomie, unde au realizat o salata de fructe.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii