Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zi de doliu national in Ungaria, dupa decesul lui Puskas

Ziua in care va fi inmormintat fostul international ungar Ferenc Puskas, decedat vineri intr-un spital din Budapesta, va fi decretata de doliu national, a anuntat purtatorul de cuvint al Guvernului din Ungaria, Emese Danks. "Drapelul national va fi inaltat, iar apoi coborit in berna in fata Parlamentului si in ziua inmormintarii sale militarii vor da onorul", a explicat Danks.
Ferenc Puskas a incetat din viata, vineri, intr-un spital din Budapesta, la virsta de 79 de ani. El era internat in spital din anul 2000, iar din luna septembrie se afla la sectia de terapie intensiva. Suferea de arterioscleroza si avea Alzheimer.
Federatia Ungara de Fotbal (MLSZ), Ministerul pentru Administratie Locala si Dezvoltare Regionala si Comitetul Olimpic Ungar (MOB) au anuntat ca sint gata sa faca aranjamentele necesare pentru inmormintarea lui Puskas, fara sa precizeze cind vor avea loc funeraliile.
Familia lui Puskas a declarat ca i-a cerut presedintelui MOB, Pal Schmitt, un prieten al lui Puskas, sa conduca un comitet memorial care sa faca pregatirile pentru inmormintare. "MLSZ va ajuta familia Puskas prin toate mijloacele disponibile", a afirmat si presedintele federatiei de fotbal, Istvan Kisteleki.
Membrii parlamentului ungar au tinut un minut de reculegere in memoria lui Ferenc Puskas, intrerupind pentru aceasta o dezbatere privind bugetul pentru anul viitor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii