Mergi la conţinutul principal

Zeci de studenti mobilizati de sesiunea cercurilor stiintifice

Facultatea de Inginerie a organizat Sesiunea cercurilor stiintifice studentesti in weekendul trecut. Au fost prezentate 88 de lucrari in doua sectiuni, "Mecanica si inginerie economica" - 37 de lucrari, si "Agronomie si ingineria mediului" - 51 de lucrari. Decanul Facultatii de Inginerie, conf. univ. dr. Adrian Goanta, a spus ca in comisiile celor doua sectiuni au fost cadre didactice de specialitate, cu experienta deosebita in activitatea de cercetare fundamentala sau aplicativa, care pe parcursul intregului an universitar au desfasurat o intensa activitate in cadrul cercurilor stiintifice studentesti. Studentii din anii mici s-au orientat catre lucrari cu caracter de informare cu noutatile din domeniile lor de interes, iar cei din anii superiori au abordat teme complexe de cercetare cu rezultate deosebite obtinute ca urmare atit a utilizarii echipamentelor IT, cit si a echipamentelor moderne cu care a fost dotata facultatea in anul universitar 2006-2007.
La sectiunea I, premiul I a fost oferit masterandului Stefan Arhip pentru tema "Proiectarea asistata de calculator a echipamentului de greifer cu cabluri", premiul II l-a obtinut studentul din anul II, Mihaita Carbunaru, pentru lucrarea "Studiul estetic al diverselor sigle concepute pentru facultate", iar premiul III a fost atribuit studentei Florentina Mardalia din anul V pentru tema "Consideratii privind analiza tehnico-economica a mecanismelor de tip troliu".
La cealalta sectiune au fost sustinute 51 de lucrari de catre 25 de studenti de la specializarea "Agricultura", 22 studenti de la specializarea "Ingineria sistemelor biotehnice si ecologice" si patru de la specializarile mecanice. Studentii si viitorii absolventi ai specializarii de agricultura au prezentat probleme concrete de cercetare asupra solului si diverselor culturi de plante. Datorita numarului mare de lucrari de nivel stiintific deosebit au fost acordate cite doua premii, unul pentru domeniul "Agricultura" si unul pentru domeniul "Ingineria mediului". Premiul I a fost obtinut pentru lucrarile: "Situatia exceptionala a regimului hidrologic al Dunarii in anul 2006 si cerinta de noi solutii in proiectarea si exploatarea indiguirilor", realizata de Ciobotaru Cosmin si Iulian din anul III, si "Masuri de reducere a noxelor la furnale", realizata de Simona Simionescu si Mihaela Costache, anul IV. Cu premiul II au fost recompensate lucrarile: "Alcatuirea granulometrica a solurilor din Bazinul orezicol Latinu - Vadeni", realizata de Cristina Damian, Gina Gheorghe si Ionel Paraschiv, din anul II, si "Initiative pentru formarea unei societati bazate pe recuperarea totala si reciclarea produselor", conceputa de studenta din anul II Nicoleta Matei. Premiul III l-au primit lucrarile: "Controlul spectrului local de buruieni in cultura de griu de toamna la S.C. Maretu Prod SRL in perioada 2004-2007", apartinind studentilor din anul III Gabriel Hagiu si Nina Murgoci, si "Apa in metalurgie", realizata de Silviu Stoilescu din anul II.
Comisiile de examinare au fost formate la sectiunea I din: conf. ec. dr. ing. Adrian Goanta, conf. dr. ing. Ioan Petrea, conf. dr. ing. Luiza Grigorescu, conf. dr. ing. Petru Dumitrache, as. ing. Aurora Potirniche, iar la sectiunea a II-a din: conf. dr. ing. Aurel Ciurea, conf. dr. ing. Constantin Stanciu, conf. dr. ing. Niculai Hauk, sef de lucrari dr. ing. fiz. Viorel Cartas, sef de lucrari dr. ing. Gheorghe Voicu, sef de lucrari drd. ing. Aurica Soare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu