Mergi la conţinutul principal

Zeci de romi au pichetat Prefectura

Aproximativ 30 de persoane, reprezentând organizaţiile rome din judeţ, au pichetat ieri, timp de două ore, sediul Prefecturii. Romii au protestat faţă de schimbarea din funcţie a fostului consilier pentru problemele romilor de la Prefectură, Săndel Grosu, care a fost înlocuit cu Georgică Isofache. Protestatarii s-au arătat nemulţumiţi de modul în care noul prefect, Vasilica Vîlcu, a făcut alegerea acestui consilier. Reprezentanţii romi au menţionat că organizaţiile lor nu contestă persoana care ocupă la această dată poziţia de expert pentru problemele romilor sau mediul politic din care aceasta provine, ci experienţa, capacitatea profesională şi background-ul aceleiaşi funcţii deţinute de aceasta anterior. "În momentul în care a cerut mai multe cv-uri, a fost ca un concurs de cv-uri. Nu este corect să ne conducă un om care nu are habar de problemele romilor şi este prea bolnav să se poată deplasa în teritoriu. Propunerea noastră este să se reanalizeze situaţia, să ne cheme la discuţii, să purtăm un dialog şi să-şi ceară scuze faţă de dl Grosu, pentru că l-a jignit. Noi bănuim că toată această chestie s-a făcut pe criterii politice. Noi suntem o organizaţie apolitică, de 20 de ani. Noi reprezentăm romii integraţi, iar clasa politică spune că nu ne afirmăm. Uite că acum ne afirmăm. Pe 25 mai, Alianţa pentru Unitatea Romilor de la Bucureşti a stabilit că va picheta în toate judeţele, să arătăm Comisiei Europene cum sunt trataţi romii din Brăila şi din toată ţara. Acesta este doar începutul. Peste o săptămână vom veni mai mulţi", a declarat Grosu Măriuţa, secretar general al Alianţei pentru Unitatea Romilor Brăila şi preşedinte al Asociaţiei Pro comunitate. Aceasta a precizat că Săndel Grosu a plecat şi din funcţia de conducere a Alianţei pentru Unitatea Romilor Brăila, stabilindu-se cu serviciul la Bucureşti.
O delegaţie a organizaţiilor de romi, formată din cinci persoane, a fost invitată la discuţii cu prefectul, care le-a explicat modalitatea de numire a consilierului pentru problemele romilor de la Prefectură.
Protestul a fost organizat de Alianţa pentru Unitatea Rromilor, Asociaţia Romilor Km 10 Brăila, Centrul de Pregătire Profesională şi Ocupare a Forţei de Muncă Expert şi Asociaţia Pro Comunitatea, Alianţa pentru Unitatea Romilor filiala Brăila.
La faţa locului s-au aflat efective din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, care au asigurat liniştea şi ordinea publică.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro