Cei 14 angajatori au oferit posturi de: vinzator, electrician, agent de paza, lacatus constructii metalice si navale, lacatus mecanic intretinere si reparatii universale, sudor electric, polizator, confectioner asamblor articole din textile, operator confectioner industrial de imbracaminte, timplar universal, instalator, barman, incarcator-descarcator, femeie de serviciu, muncitor manipulare si pregatire furaje, ingrijitor animale, muncitor necalificat in confectii, in agricultura, asamblor si montator piese. "Am gasit un post de incarcator-descarcator cereale. Mi s-a oferit un salariu de 440 lei cu bonuri de masa si mi se asigura transportul. Mi s-a parut o oferta buna si am acceptat-o", ne-a declarat Eduard Bratu, 18 ani. Marin Margareta, de 20 de ani, va lucra tot in agricultura. Cei doi locuiesc la Blocul R8 administrat de Fundatia "Lumina".
In ceea ce-i priveste pe angajatori, acestia au declarat ca au nevoie de forta de munca. "Inainte aveam forta de munca si nu aveam contracte, acum avem contracte si nu avem cu cine sa lucram. Am mai lucrat cu tineri din centrele de plasament, dar dupa ce se angajeaza, instructorii lor le gasesc alte posturi mai bine platite si pleaca. Noi raminem iar descoperiti. Forta de munca lipseste in toate sectoarele", a precizat Dumitru Toma, patron al S.C. Suveica Stil SRL care a venit la bursa cu 10 posturi de confectioner.
Pentru a oferi o sansa de integrare pe piata muncii tinerilor aflati in dificultate, AJOFM Braila a popularizat faptul ca acorda din bugetul asigurarilor pentru somaj, facilitati celor care incadreaza tineri cu virsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani. Sumele se acorda in baza unui contract de solidaritate, conform prevederilor Legii nr. 116/2002 privind combaterea marginalizarii sociale. Banii reprezinta salariul de baza lunar stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de 75% din cistigul salarial mediu net pe economie, comunicat de Institutul National de Statistica.