Mergi la conţinutul principal

Zeci de oameni în fața Prefecturii. Unii au protestat, alții au aprins lumânări pentru «Colectiv»

* 20 de adolescenți au aprins lumânări la Troiță, în memoria victimelor „Colectiv” și au cerut autorităților să soluționeze acest caz cât mai repede * la câțiva metri distanță, alte 30 de persoane au protestat față de modificarea legilor Justiției, alăturându-se astfel miilor de români care au ieșit în stradă în toată țara

 

În jur de 50 de brăileni s-au adunat, în această seară, pe platoul din fața Prefecturii. Au fost, însă, două acțiuni diferite: 20 de adolescenți s-au întâlnit la Troiță, unde au aprins lumânări în memoria victimelor „Colectiv”, iar ceilalți 30 de adulți au ieșit în stradă, revoltați fiind de intenția Guvernului de a modifica Legile Justiției.

Copiii au adus cu ei și hârtii cu diferite mesaje, cum ar fi „Noua generație e cu voi”, „Rușine MAI și Guvernului României! După 2 ani nu ați fost în stare să elucidați cazul. Au murit tineri! Asta ați vrut, asta s-a întâmplat! RIP Colectiv!”, „Să facem să conteze «a fi», nu «a avea»”. Aceștia au manifestat pașnic.

Deși inițial își propuseseră să meargă în marș până în Barieră și înapoi, ulterior au renunțat la această idee.

Am ieșit pentru victimele «Colectiv», pentru că nici azi, după doi ani de la marea tragedie, Guvernul României și MAI nu au reușit să elucideze acest caz care, pur și simplu, ne-a marcat pe toți. Aș vrea să apelez la toți tinerii de vârsta mea și chiar și la oamenii maturi, să încercăm totuși să schimbăm ceva în această seară, pentru că au murit niște tineri! În această seară, am aprins lumânări pentru victimele «Colectiv». Eu merg des la concerte rock. M-am simțit în pericol, în cluburi. Nu văd nicio schimbare după tragedie”, ne-a declarat Cristian D., unul dintre adolescenții prezenți la Troiță.

La câțiva metri distanță, adulții au protestat, pașnic, față de intenția aleșilor de a modifica legile Justiției. „Am ieșit în această seară, în primul rând pentru că a devenit insuportabil modul în care suntem tratați noi, ca români, și devine insuportabil acest sistem care ignoră și calcă în picioare aceste principii. Nu au scrupule, nu au niciun fel de curiozitate vizavi de interesul omului de rând. Fac ce vor și cum vor. Am ieșit din cauza legilor Justiției, de felul în care se schimbă și se aplică aceste legi care poate că erau bine făcute și nu erau bine aplicate. Probabil vom ieși și mâine seară, depinde de interesul brăilenilor. Văd că brăilenii preferă să facă altcineva pentru ei”, ne-a spus un protestatar.

Am ieșit să apărăm Justiția! Nu vrem să fie încălecată de politic! Ne-a încălecat pe toți politicul, măcar Justiția să rămână, să avem stat de drept! Am ieșit și la Ordonanță, vom ieși și acum! Dar Brăila e ultima pe listă, ca de obicei...”, ne-a declarat o altă femeie prezentă la protest, dezamăgită de numărul mic de oameni de pe platoul din fața Prefecturii.

În orașele mari din țară, au loc manifestații ample împotriva schimbării Legilor Justiției. La ora publicării acestei știri, în București au ieșit în stradă 12.000 oameni, și de ordinul miilor în Timișoara, Galați, Brașov, Cluj, Sibiu, Iași, Craiova, Bacău, Baia Mare, potrivit Digi24.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro